0
Το ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η άρση των απαγορεύσεων του lockdown προχωρά με γοργούς ρυθμούς. 

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι με τους εμβολιασμούς να προχωρούν και το τείχος ανοσίας να χτίζεται δεν πρόκειται να ξαναδούμε καραντίνα ούτε το φθινόπωρο, περίοδο που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα έξαρση του ιού. 

Πλέον λίγα έχουν μείνει για να θυμίζουν τις απαγορεύσεις του προηγούμενου διαστήματος και αυτά τα λίγα τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν τελειώσει. 

Πιο συγκεκριμένα σε λίγες μέρες, αρχές Ιουνίου δηλαδή αναμένεται να επιστρέψει η μουσική σε καφετέριες και εστιατόρια για να πάρει σειρά το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Η ημερομηνία- σταθμός για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 00:30 που ισχύει σήμερα είναι η 15η Ιουνίου με έναν αστερίσκο. Αν τα νούμερα εξακολουθήσουν να έχουν πτωτική πορεία και κρούσματα και διασωληνωμένοι συνεχίσουν να μειώνονται, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την άρση της απαγόρευσης ακόμα πιο γρήγορα. 

Οι λοιμωξιολόγοι πάντως εκτιμούν ότι η 15/6 είναι η καλύτερη ημερομηνία καθώς δεν θέλουν να δοθεί στον κόσμο πιο νωρίς η εικόνα της ολικής χαλάρωσης που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες. 

Αν υπολογίσει κανείς επίσης ότι καθημερινά γίνονται 100.000 εμβολιασμοί, μέχρι τις 15/6 θα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόμα πολίτες, οπότε το τείχος της ανοσίας θα έχει έρθει πιο κοντά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top