0
Η Ελλάδα αγόρασε από τη Τουρκία προϊόντα αξίας 589.026.000 δολ. το α' τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου Eξαγωγέων Τουρκίας!

Ακριβώς τόσο είναι το οικονομικό ύψος του συμβολαίου αγοράς του πρώτου τουρκικού «μίνι» αεροπλανοφόρου TCG Anadolu, το οποίο τον Μάιο ξεκινά δοκιμές σε Αιγαίο και Μεσόγειο κατά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δηλαδή η Ελλάδα πλήρωσε στη Τουρκία μέσα σε τρεις μήνες ένα αεροπλανοφόρο!


Και όλα αυτά τα χρήματα βγήκαν από τα «αραχνιασμένα» ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης!

Το ποσό αντιστοιχεί στην κατασκευή 200 αρμάτων μάχης Altay, γ'γενιάς, με πυροβόλο 120 χλστ. που θα ξεκινήσουν να αναπτύσσονται μέχρι το τέλος του έτους στην Ανατολική Θράκη ή σε περίπου 600 Bayractar ΤΒ2, μαζί με τον οπλισμό τους (πύραυλοι αέρος-εδάφους ΜΑΜ-L).

Όλα αυτά σε τρεις μήνες! Δηλαδή αν «ανοίξει» η αγορά και ξεκινήσουν πλήρεις εισαγωγές η Τουρκία θα εισπράξει ακόμα και 3 δισ. δολ. από τις ελληνικές αγορές τουρκικών προϊόντων!

Και τα δώσαμε σε μια χώρα που κατέχει το 40% της Κύπρου, χαρακτηρίζει «τουρκικά» δεκάδες ελληνικά νησιά, παραβίαζε επί τρεις μήνες τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κλπ. και μας απειλεί με πόλεμο, αν ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των ΕΧΥ στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Και κανείς από την ελληνική κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να σταματήσει στην οικονομική αιμορραγία που δυναμώνει κάθε μέρα την τουρκική πολεμική βιομηχανία. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top