0
Οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί θα διαλύσουν τους S-400, με φόντο την άσκηση Ηνίοχος 21, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 40 ελληνικά μαχητικά, μεταξύ των οποίων F-16, Mirage και F-4.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα σενάρια αντεπίθεσης που θα εφαρμοστούν στην ελληνική άσκηση.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι στην άσκηση ένα από τα σενάρια θα είναι η καταστροφή των ρωσικών S-400 που διαθέτει η Τουρκία από τα ισραηλινά μαχητικά.

Τα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ στην άσκηση Ηνίοχος θα είναι 16 F-16 ενώ θα συμμετέχει και ένα UAV τύπου MQ-9 ενώ η Γαλλία θα συμμετέχει με έντεκα Rafale και Mirage.

Το Ισραήλ έχει στείλει για την άσκηση έξι F-16, έξι F-15 και ένα εφοδιαστικό αεροσκάφος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει έξι F-16, η Ισπανία 6 F-18 και η Κύπρος ένα AW-130 τύπου.

«Η ελληνική άσκηση “Iniohos 21” θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την άσκηση “Lelaps” (τυφώνας) των Ελληνικών Ναυτικών Δυνάμεων», τονίζουν οι Τούρκοι.

Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35, υποστηρίζει το περιοδικό National Interest.

Το περιοδικό National Interest, που εκδίδεται στις ΗΠΑ, παραδέχεται πως οι ρωσικοί S-400 (σ.σ. που έχει αγοράσει η Τουρκία από την Ρωσία) μπορούν να εγκλωβίσουν με τα ραντάρ τους τα αμερικανικά στελθ F-22 Raptor και F-35 Lightning II και B-2 Spirit.

Η αγορά και τοποθέτηση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Άγκυρα, με τις ΗΠΑ να αποβάλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευσής 100 F-35.

H συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top