0
Οι κάτοικοι στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με χωράφια γύρω από το ΚΥΤ δέχονται εκβιασμούς για να νοικιάσουν και οι ίδιοι τις εκτάσεις που τους ανήκουν προκειμένου να γίνει ο νέος υπερ- καταυλισμός αλλοδαπών παρανόμων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Τα τηλεφωνήματα μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν προέρχονται μόνο από αυτούς που ήδη νοίκιασαν και δεν προέρχονται από το χωριό τους αλλά διπλανά χωριά όπως ο Κέραμος, αλλά και από στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης. Τους έδωσαν μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαίου και μετά δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και… επίταξη.

΄Όπως αναφέρει το evrosnews.gr την στιγμή μάλιστα που οι ιδιοκτήτες βλέπουν ότι οι αντιδράσεις των τοπικών θεσμικών φορέων, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που έχει “καπελώσει” σχεδόν όλες τις κινήσεις που γίνονται, είναι πολύ… χαλαρές και αναποτελεσματικές και επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά, προβληματίζονται έντονα τι θα πράξουν.


Ο Νότης Μηταράκης και το υπουργείο του κάνουν ξεκάθαρο εκμαυλισμό συνειδήσεων, αφού για χωράφια που νοικιάζονται κανονικά με 30 ευρώ το στρέμμα, πλήρωσαν 1.000 ευρώ.

Έτσι ένας αγρότης με 10 στρέμματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις για 10 χρόνια θα εισέπραττε 3.000 ευρώ, τώρα θα εισπράξει 100.000 ευρώ. Μιλάμε ότι μπορεί να αγοράσει σχεδόν… 2 διαμερίσματα στην Ορεστιάδα.

Όπως καταλαβαίνετε, αφού η κυβέρνησης προχωράει κανονικά στην υλοποίηση του σχεδίου τους, οι… συμβολικές ενέργειες όπως η ανέγερση μικρού ναού ή του Μνημείου Γενοκτονίας Θρακικού Ελληνισμού είναι μόνο για το θεαθήναι και δεν πετυχαίνουν τίποτα, η Επιτροπή Αγώνα διαλύθηκε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας ακόμα περιμένει τον… Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες.

Η συγκεκριμένη επιμονή πάντως του υπουργείου Μετανάστευσης, δείχνει πως αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει επέκταση σε περισσότερα από 33,7 στρέμματα. Αν θα είναι σε 72 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ή πολύ περισσότερα, θα το δούμε στη συνέχεια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top