0
Μεγάλη χάρη από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα λένε οι Τούρκοι που θεωρούν πως με τις… πλάτες της Αμερικής η Αθήνα έχει αυξήσει την παρουσία της στο Αιγαίο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνε το sozcu.com.tr στην συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός να δωρίσει 1.200 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε ότι ένα σημαντικό μέρος των 1.200 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού M1117 θα αναπτυχθεί στα νησιά του Αιγαίου και την Δυτική Θράκη, τονίζουν οι Τούρκοι.

«Αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να αυξήσουν την παρουσία και την επιρροή τους στο Αιγαίο, θα δωρίσουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα», σημειώνεται.

Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος κάνει αναφορά στο newpost.gr και στο ρεπορτάζ του πως «ειδική αντιπροσωπεία που αποτελείται από το Γενικό Επιτελείο και τις Χερσαίες Δυνάμεις θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να κάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση και επιλογή του M1117».

Αναφέρεται ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 1.200 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολύ χαμηλή τιμή.

Συνολικά, 1.200 οχήματα θα αγοραστούν, εννιακόσια εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν επιχειρησιακά ενώ τα άλλα 300 θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Δεν υπάρχουν όπλα και συσκευές επικοινωνίας στα οχήματα.

«Αναφέρεται ότι όλα τα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου M1117 θα υπηρετούν στις στρατιωτικές μονάδες του 4ου Σώματος στην περιοχή της Δυτικής Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Το κόστος κάθε ενός από τα τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα εκτιμήθηκε αρχικά στα 83.700 δολάρια αλλά μετά την πίεση και τις στενές διαπραγματεύσεις των αξιωματούχων του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας τα θωρακισμένα οχήματα δωρίστηκαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για την τοποθέτηση αντιαρματικών όπλων σε πολλά από αυτά τα οχήματα.

Να πούμε ότι παλαιά υπήρχε μία πρόταση για έτοιμο πύργο από το Ισραήλ που «κουμπώνει» επάνω στα Μ1117 με Spike, με την πιο λογική (σ.σ. από πλευρά κόστους) επιλογή να είναι αυτή των TOW και των MILAN.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top