0
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξετάζει τους δυνητικούς τρόπους και ευκαιρίες προκειμένου να προχωρήσει στην αναβάθμιση «ορισμένων αρμάτων μάχης» τύπου Leopard που υπηρετούν στον  Στρατό Ξηράς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας «HDVS» Αποστόλου Δομτζίδη με θέμα τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Leopard τύπου LEO1 A5 και LEO 2A4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πρόσφατα επικοινωνία με την Γερμανίδα ομόλογο του Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ, με αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία για αμυντικά και εξοπλιστικά προγράμματα, όπως είχε γνωστοποιήσει  ο ΥΕΘΑ με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Και τα δύο τανκς είναι γερμανικής προέλευσης και χρησιμοποιούνται ως κύρια άρματα μάχης από τις μονάδες τεθωρακισμένων. Η έκδοση LEO1A5 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο και η έκδοση LEO2A4 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, WBG – σύστημα Hunter killer ημέρας, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο.

Κανένα άρμα όμως εκ των δύο προαναφερθέντων αλλά και κανένα Leopard 2HEL δεν διαθέτουν κανένα σύστημα αυτοπροστασίας είτε ενεργητικό είτε παθητικό με την έννοια της πρόσθετης θωράκισης.

Το αν ο επιδιωκόμενος εκσυγχρονισμός θα περιλαμβάνει και πρόνοια τοποθέτησης συστήματος αυτοπροστασίας είναι άγνωστο προς το παρόν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top