0
Ολοκληρώθηκαν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας - Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα και σήμερα το απόγευμα στις 6.30, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Το έργο ξεκίνησε στις 6 Απριλίου εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων και προχώρησαν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, προκειμένου να μην ενοχληθούν ιδιαίτερα οι διερχόμενοι οδηγοί και οι περιοίκοι.

Επισημαίνεται πως χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τ.μ. πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής ενώ στο ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη ΛΕΑ στο ρεύμα Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς την παρακώληση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με προειδοποιητικούς σηματορούς.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ο κ. Πατούλης δήλωσε: Σήμερα παραδίδουμε ένα δρόμο απολύτως ασφαλή για τους διερχόμενους οδηγούς. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα στο σημείο οπότε, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top