0
Με μεθοδικό τρόπο η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ερείσματα στην Λιβύη και σταδιακά και έχοντας πάντα στο πλευρό της τις ένοπλες δυνάμεις της επεκτείνει την κυριαρχία της βήμα-βήμα.

Έτσι η απειλή από τον νότο για την ΠΑ επεκτείνεται καθώς μετά την μεγάλη αεροπορική βάση Αλ Βατίγια πλέον στην διάθεση της τουρκικής αεροπορίας θα βρίσκεται και δεύτερη ακόμα βάση με σκοπό και από εδώ να πετούν τα βαρύτερα UAV ANKA-2/ Akinci.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ σήμερα δέχθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης Στρατηγό Μοχάμεντ Ελ Χαντίντ, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευση στο προφίλ του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δέχτηκε στο γραφείο του στο υπουργείο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Στρατηγό Μοχάμεντ Ελ-Χαντίντ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ.

Στα κοινωνικά μέσα της Λιβύης αναφέρεται ως σημαντικό νέο ότι ο πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα προτίθεται να παραδώσει το αεροδρόμιο Μαατάν αλ Σάρα στους Τούρκους με το πρόσχημα της παρακολούθησης των νοτιοδυτικών συνόρων.

Σε γενικές γραμμές, η Αγκυρα συνεχίζει να αποδεικνύει ότι έχει μεταβεί στη Λιβύη για να μείνει και σκοπεύει να εδραιώσει τους καρπούς των επιτυχημένων επιχειρήσεων της άνοιξης του 2020 κοντά στην Τρίπολη σε όλα τα πιθανά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου μακροχρόνιας στρατιωτικής παρουσίας, δημιουργώντας πλήρεις εναέριες και ναυτικές βάσεις.

Η παρουσία των τελευταίων μετατοπίζει την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Τουρκίας και αυξάνει τις ικανότητές της στον αγώνα για τον επεκτατικό ορισμό των θαλάσσιων συνόρων και των υπεράκτιων εκμεταλλεύσεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top