0
Απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα του 2021, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να έχει πρόβλημα και με το Άγιο Φως, καθώς αναμένεται να καταργήσει την υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους.

Έτσι μετά την Ανάσταση με ωράριο σούπερ μάρκετ, τον Επιτάφιο με τους ακίνητους πιστούς με διπλή μάσκα κτλ. τώρα πανηγυρίζουν για τ' ότι θα έρθει το Άγιο Φως με ταπεινότητα και όχι με τιμές αρχηγού κράτους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα! Και όλα αυτά να υπενθυμίσουμε από μία θεωρητικά «δεξιά» κυβέρνηση. 

Πράγματα που ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τολμήσει να κάνει και δείχνει πόσο έχει προχωρήσει ο αθεϊσμός και η αποδόμηση της θρησκείας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ενώ πιθανότατα αυτή η «πρωτοτυπία» της κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε για να μείνει και δεν θα είναι μόνο για φέτος. 

Την ίδια ώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως θρίαμβο της «ταπεινή έλευση» του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Όταν φέτος η φλόγα της πίστης θα έπρεπε να γίνει δεκτή με μεγαλύτερες τιμές από τις εποχές της κανονικότητας. Διότι ο συμβολισμός της είναι κορυφαίος: Ο θρίαμβος της ζωής απέναντι στον θάνατο. Η μάχη του φωτός απέναντι στο σκότος. Ο αγώνας της ανθρωπιάς απέναντι στη βαρβαρότητα.

Οι μίζεροι όμως της κυβέρνησης, που τιμούν κάθε μικρότητα και αθλιότητα, έδειξαν για ακόμα μια φορά την φοβία τους για κάθε ηθικό συμβολισμό.

Αλίμονο στο έθνος που εγκαταλείπει τα όπλα στην πρώτη δυσκολία. Αλίμονο στον άνθρωπο που χάνει την πίστη του μπροστά στις κακουχίες.

Αλίμονο σε όσους καλλιεργούν τον θρίαμβο του σκότους, του φόβου, του θανάτου απέναντι στην ζωή, την ελευθερία, το φως.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά κατά την άφιξή του στη χώρα δεν θα υπάρξουν ειδικές τελετές, όπως παλαιότερα.

«Η μεταφορά θα γίνει με την προσήκουσα ταπεινότητα», δεν θα υπάρξουν κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο. Παράλληλα είναι έτοιμος ο σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στο εξής το Άγιο Φως να μεταφέρεται με απλότητα και σεμνότητα από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

Μιλώντας νωρίτερα, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Βλάσης υποστήριξε ότι σε σχέση με το 2020 οι εξελίξεις είναι χαρμόσυνες. «Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι Ισραηλινές Αρχές μάς έλεγαν αρχικά ότι δεν θα μπορούσαμε και φέτος να πάμε και ότι θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να παραλάβει το Άγιο Φως. Φέτος, με την επιθυμία του πρωθυπουργού μας και με τις πιέσεις τις δικές μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν. Ετσι, λόγω του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εκεί» σημείωσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω σε όλο το τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Θα ξεκινήσω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top