0
Σημαντική ενίσχυση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, η οποία εξοπλίζει το στόλο της με ένα «θηρίο» των 225 ίππων!

Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό Ford Kuga, το οποίο παραχωρήθηκε από τη Ford Motor Hellas για τις ανάγκες της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος).

Η παράδοση  του εξηλεκτρισμένου SUV πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης από τον Διευθυντή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Ford Motor Hellas, Ιωάννη Κάττοριτς, και παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, του Δημάρχου του Δήμου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του Αστυνομικού Δ/ντη Λακωνίας, Βασίλη Τσιγαρίδη, αλλά και αξιωματικών και ανδρών της ΟΠΚΕ.


Τα κλειδιά του οχήματος παρελήφθησαν από τον Βασίλη Τσιγαρίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Ford και το Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα. Μεγάλο «ευχαριστώ» στη Ford και από τον Αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, Νίκο Ζαπανιώτη, ο οποίος χρεώθηκε το αυτοκίνητο.

«Να ακολουθήσουν και άλλες αντιπροσωπείες το παράδειγμα της Ford», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, Θανάσης Καρλαύτης.

Το plug-in υβριδικό Kuga που παραχωρήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας κοσμείται από μπλε μεταλλικό χρώμα, ενώ η τιμή του αντιστοιχεί σε 48.000 ευρώ.


Ποιο είναι το Ford Kuga PHEV

Το Ford Kuga PHEV αποτελεί την plug-in υβριδική εκδοχή του μικρομεσαίου SUV της μπλε οβάλ εταιρείας και «υπόσχεται» ισχυρές επιδόσεις, σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το κινητήριο σύνολο του μοντέλου απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 lt, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα, που παράγουν συνδυαστικά 225 PS. Πηγή τροφοδότησης του ηλεκτρικού μοτέρ συνιστά μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, η οποία επιτρέπει στο Kuga PHEV να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 56 km (βάσει WLTP).


Περί επιδόσεων, το SUV επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 9,2 sec και η τελική του αγγίζει τα 200 km/h.

Ένα από τα μεγάλα προσόντα του μοντέλου είναι η μεικτή κατανάλωση που ξεκινά από 1,4 lt/100 km, αλλά και οι εκπομπές CO2 που είναι μόλις 32 kgm/km, απαλλάσσοντας τον κάτοχο του μοντέλου από τέλη κυκλοφορίας.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πώς θα χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια μέσω των προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top