0
Ολοένα και περισσότερο συζητιέται το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων περιορισμού που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 και έχουν περάσει έξι μήνες από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο ενώ έχει ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία των κομμωτηρίων. Μάλιστα έχει ανοίξει η συζήτηση και για το άνοιγμα της εστίασης που παραμένει κλειστή, χωρίς μάλιστα διακοπές, από τον Νοέμβριο.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι πότε θα αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαΐου και του τουρισμού δέκα ημέρες αργότερα. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Οπότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εφόσον αποφασιστεί το άνοιγμα της εστίασης, θα καταργηθεί και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας ή θα γίνει σημαντική τροποποίηση ως προς την ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται πιθανή και η κατάργηση των SMS κατά τον Μάιο.

Ήδη στη συνεδρίαση της επιτροπής το μεσημέρι της Τετάρτης θα συζητηθεί το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου των ραντεβού για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί θεωρούν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται αφού καταναλωτές και καταστηματάρχες εφευρίσκουν τρόπους για ψώνια χωρίς περιορισμούς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top