0
Τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν πως ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο για τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, όμως η βασική θέση των Τούρκων είναι πως δεν διαπράτουν παραβιάσεις.

«Έχουμε επικρίνει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις νατοϊκές της δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των προκλητικών ενεργειών της εναντίον της Ελλάδας και των παραβιάσεων του εναέριου της χώρου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα δε με τον κ. Μπλίνκεν, «πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των πλευρών στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ ξεκαθάρισε ότι η «καταφυγή σε προκλητικές ενέργειες και στη χρήση στρατιωτικών μέσων δεν μπορεί να αποτελέσουν βάση για την επίλυση των διαφορών».

Φυσικά οι δηλώσεις Μπλίνκεν δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των Τούρκων, με τους χρήστες του διαδικτύου να δηλώνουν την αντίθεσή τους στις συγκεκριμένες αμερικανικές θέσεις.

Νέο άδειασμα των ΗΠΑ στην Τουρκία.


Σύμφωνα με τους Τούρκους οι ΗΠΑ στοχεύουν να δώσουν δωρεάν στην Ελλάδα εννιά ελικόπτερα Apache, πενήντα επιθετικά ελικόπτερα OH-58D, τριακόσια πενήντα θωρακισμένα M-2A2 μεταφοράς προσωπικού, εξήντα ρουκετοβόλα MLRS και 120 M109A5 Howitzer αυτοκινούμενα πυροβόλα.


Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρώτη φορά η Ελλάδα οπλίζεται λογικά με Meteor, Scalp και Exocet , με φόντο τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχει η Αθήνα.

Οι Τούρκοι στέκονται ειδικά στα όπλα που θα πάρει η Ελλάδα, αναφέροντας τα Harpoon, Jassm, Meteor, Scalp και Exocet, τα οποία όπως λένε θα φέρουν σε… δύσκολη θέση την Τουρκία.

Πρόκειται, τονίζουν Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, για την πρώτη φορά που η Ελλάδα εξοπλίζεται λελογισμένα, μετά την κρίση των Ιμίων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top