0
Έπειτα από ερώτηση που τέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο από βουλευτές της αντιπολίτευσης σχετικά με οδοιπορικά έξοδα προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε διευκρινίζοντας τι ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Η καταβολή των πάσης φύσεως δικαιούμενων οδοιπορικών εξόδων, στο προσωπικό των πολεμικών πλοίων που μετασταθμεύουν για επισκευή στο Ναύσταθμο Κρήτης, καταβάλλεται κανονικά, μάλιστα από 1-1-2020 μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, εντός εύλογου χρόνου, με βάση τις τηρούμενες διαδικασίες δικαιολόγησης και τακτοποίησης των σχετικών δαπανών».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Άμεση καταβολή των εξόδων μεταστάθμευσης στο πλήρωμα πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στο Ναύσταθμο Κρήτης για επισκευή».

Εν προκειμένω, συνέχισε, κατά την τρέχουσα περίοδο, για τα πολεμικά πλοία που βρίσκονται για επισκευή στο ναύσταθμο Κρήτης έχει εξασφαλισθεί, με μέριμνα ΓΕΝ, η πληρωμή των δικαιούμενων αποζημιώσεων του προσωπικού αυτών.

Τέλος γνωστοποίησε ότι έχουν παρασχεθεί οικήματα στο Ναύσταθμο Κρήτης για τη στέγαση του συνόλου των πληρωμάτων, των εν λόγω πολεμικών πλοίων, προκειμένου να μειωθούν έτι περαιτέρω οι προσωπικές τους δαπάνες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top