0
Προσπαθούσε απεγνωσμένα να γίνει μητέρα, αλλά δεν τα κατάφερνε. Οι γιατροί της εξήγησαν ότι γεννήθηκε με αρσενικά χρωμοσώματα, παρά το γεγονός ότι έχει γυναικεία γεννητικά όργανα και χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά έγιναν γνωστά μετά από μια ακτινογραφία στο αστράγαλό της. 

Μια παντρεμένη γυναίκα που προσπαθούσε για ένα χρόνο να μείνει έγκυος χωρίς επιτυχία σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι γεννήθηκε άντρας.

Η 25χρονη Κινέζα έχει εν τέλει το αρσενικό χρωμόσωμα Υ, παρά το γεγονός ότι έχει γυναικεία γεννητικά όργανα και έχει ζήσει ως γυναίκα όλη της τη ζωή. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Η επιστήμη κατατάσσει την συγκεκριμένη γυναίκα στα διαφυλικά άτομα.  

Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από ακτινογραφία στον τραυματισμένο της αστράγαλο. Η διάγνωση έδωσε και εξήγηση στο γιατί δεν είχε ποτέ περίοδο και δεν κατάφερε να μείνει έγκυος με τον σύζυγό της. 

Ένας γιατρός του νοσοκομείου είπε στο South China Morning Post ότι η ασθενής σκέφτεται πλέον το μέλλον της καθώς επανεξετάζει την ταυτότητα του φύλου της. 

Τι είναι αυτή η διαταραχή 

Η κατάσταση της επιστημονικά ονομάζεται «46 XY διαταραχή της σεξουαλικής ανάπτυξης» στην οποία άτομα με αρσενικά χρωμοσώματα έχουν αμφίσημα, υπανάπτυκτα ή ελλιπή γεννητικά όργανα. 

Επειδή η γυναίκα είχε φαινομενικά γυναικεία όργανα, δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ το φύλο της και αδιαφορούσε για το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ περίοδο. 

Όταν η μητέρα της την πήγε σε γιατρούς όταν ήταν παιδί, της είπαν ότι μπορεί απλώς να αναπτύσσεται πιο αργά από τα υπόλοιπα παιδιά. 

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι δεν είχε μήτρα ή ωοθήκες, κάτι που εξήγησε γιατί η προσπάθειά της για 12 μήνες να μείνει έγκυος δεν είχε αποτέλεσμα. Η ακτινογραφία στον αστράγαλο έδειξε υπανάπτυκτα οστά. 

Το Κέντρο Πληροφοριών Γενετικών και Σπάνιων Νοσημάτων (GARD) που εδρεύει στις ΗΠΑ λέει ότι πολλά άτομα με αυτή την πάθηση έχουν «γεννητικά όργανα που δεν είναι ξεκάθαρα ανδρικά ή γυναικεία». 

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία αντικατάστασης ορμονών, αλλά τον τελευταίο λόγο σε όλα αυτά τον έχει η γυναίκα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top