0
Απόλυτη απογοήτευση ακόμη και για όσους εξακολουθούν να διατηρούν ψήγματα ελπίδας για τη στάση της ΕΕ έναντι Ελλάδας και Τουρκίας. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η ΕΕ έχει παγώσει τον σχεδιασμό  για κυρώσεις σε βάρος και άλλων ανώτατων στελεχών της Τουρκικής Κρατικής Εταιρίας Πετρελαίου (TPAO)! Το Reuters επικαλείται τις δηλώσεις τεσσάρων διπλωματών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρότειναν τον Δεκέμβριο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εξόδου μετά τις «μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων» για φυσικό αέριο σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς όμως να αναφέρονται συγκεκριμένα άτομα. Είχε αποφασιστεί επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηρών οικονομικών κυρώσεων στην σύνοδο κορυφής της 25ης- 26ης Μαρτίου.

Το “πιστοποιητικό καλής διαγωγής” που εμείς δώσαμε στον Ερντογάν με τις διερευνητικές συνομιλίες οδηγούν σε ένα ακόμη Βατερλό…

Το Reuters γράφει επίσης ότι και η Ουάσινγκτον ζήτησε από τις Βρυξέλλες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε μια περίοδο που η Τουρκία εμφανίζεται διατεθειμένη να συμβιβαστεί.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top