0
Tο «χουλιγκάνικο πέσιμο» στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ,η παλιά σύλληψη για ναρκωτικά και το χαμένο πορτοφόλι, ήταν οι αιτίες που μέσα σε λίγες ώρες, ο 30χρονος «Ινδιάνος» σπρίντερ και ο 22χρονος οπαδός, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας.

Οι αναλυτές της Κρατικής, βλέποντας τα βίντεο από την δολοφονική επίθεση στον Άγγελο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με μπαχαλάκηδες αλλά με χούλιγκανς.

Έτσι, έβαλαν στο παιχνίδι την υπηρεσία Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και ζήτησαν τη συνδρομή τους για να φθάσουν στα ίχνη των δεκάδων δραστών που επιτέθηκαν και έσπασαν στο ξύλο τον νεαρό αστυνομικό.

Μέσα σε λίγες ώρες ο «Ινδιάνος», ο τύπος δηλαδή που φαίνεται στα βίντεο να «εκτοξεύεται» από την πλατεία κοντά στην Εστία και με ένα σπρίντ 100 μέτρων να ορμάει στον αστυνομικό και να τον γκρεμίζει από τη μηχανή, είχε ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για έναν άνδρα γεννημένο το 1991 ιρακινής καταγωγής με παρελθόν, τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών όσο και οπαδικής βίας που εργάζεται ως αποθηκάριος σε μεγάλο κατάστημα στην περιοχή του Ασπροπύργου και διαμένει στη Μαγούλα.

Έτσι, κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας νωρίς σήμερα το απόγευμα τον περίμενε στο σπίτι του, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η σύλληψη ενός 22χρονου χούλιγκαν που ανήκει σε κλαμπ άλλης ομάδας ο οποίος έπεσε με έναν παράδοξο τρόπο στα δίχτυα του νόμου.

Του έπεσε το πορτοφόλι τη στιγμή που ξυλοκοπούσε τον αστυνομικό και πήγε τρεις ώρες αργότερα στην Αστυνομία για να δηλώσει την απώλεια. 

Φυσικά, οι αστυνομικοί που ήταν ενήμεροι, μετά από μερικές ερωτήσεις και όταν έπεσε σε αντιφάσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 Ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.

Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top