0
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις διεργασίες ώστε να ετοιμάσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, για τα οποία πίεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg τρία έγγραφα θα περιλαμβάνει το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρώπης, ή αλλιώς «EU Covid Card/digital green certificate».

Ειδικότερα, στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται εάν ο κάτοχός του έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ποιο εμβόλιο, τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού που ενδεχομένως έχει κάνει καθώς και το εάν έχει αναρρώσει από την Covid-19.

Μάλιστα, όπως αναφέρει άτομο που έχει γνώσει του σχετικού προσχεδίου της Κομισιόν, το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή European Medicines Agency. Η Ουγγαρία, για παράδειγμα, έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί στην Κίνα και στη Ρωσία. Όσοι τα έχουν κάνει, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. με το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Κατά τα άλλα, τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό είναι το όνομα του κατόχου, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έχει κάνει και ο αριθμός των δόσεων που του έχουν χορηγηθεί. Ανάλογα στοιχεία θα τηρούνται για τα τεστ. Τα πιστοποιητικά θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς, αποκεντρωμένου συστήματος.

Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα.  

Ισπανία: Σε εφαρμογή από το Μάιο τα διαβατήρια εμβολιασμού

Η υπουργός Τουρισμού της Ισπανία Ρέγιες Μαρότο δήλωσε χθες ότι η χώρα μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα διαβατήρια εμβολιασμού από τον Μάιο, οπότε έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη η διεθνής τουριστική έκθεση FITUR.

«Μπορεί να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το ψηφιακό διαβατήριο (όταν αρχίσει η FITUR στις 19 Μαΐου)», δήλωσε η Ρέγιες Μαρότο στο τηλεοπτικό κανάλι Antena 3.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top