0
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και η εντυπωσιακή εικόνα δείχνει την πορεία της που κατευθύνεται προς την Ελλάδα. 

Ένα νέο σύννεφο αφρικανικής σκόνης το οποίο ξεκίνησε από τη Σαχάρα όπως φαίνεται από την εντυπωσιακή εικόνα που δημοσίευσε στο Twitter το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Κοπέρνικος» έχει κατεύθυνση την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα σύννεφο που έχει μήκος 800 χιλιόμετρα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση.

Άλλωστε σύμφωνα με την πρόγνωση, από σήμερα (22/3) πέφτει η θερμοκρασία και ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Αναλυτικά:

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τη Δευτέρα 22/03.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 22/03 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.


Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top