0
Σε αυτόν τον μαραθώνιο, σε αυτή την μάχη μέχρις εσχάτων με τον αόρατο εχθρό υπάρχουν καθημερινά καλά και κακά νέα. Στην περίπτωση της πρωτεύουσας η οποία βράζει ακόμα από κρούσματα, την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν το κακό νέο είναι ότι κλείδωσε η παράταση του lockdown.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για χαλάρωση ή άρση της καραντίνας καθώς το σύστημα υγείας είναι στα όρια του και η δυναμική της εξάπλωσης του ιού, τόσο μεγάλη που αν δεν ελεγχθεί σύντομα η Αθήνα θα ξεπεράσει και την Θεσσαλονίκη.

Το Lockdown λοιπόν θα παραταθεί σίγουρα έως τις 10 Μαρτίου με την πιο πιθανή ημερομηνία εξόδου να είναι η 15/3. Το καλό νέο είναι ότι οι επισημιολόγοι εκτιμούν ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown στο οποίο μπαίνει η Αθήνα.

Εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι από τον Απρίλη η κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό θα έχει εξομαλυνθεί και καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει θα έχει χτιστεί το χαμηλό τείχος ανοσίας των ευπαθών ομάδων.

Θεωρούν έτσι ότι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του μαραθωνίου και γι’ αυτό σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. Η ημερομηνία- σταθμός είναι η 15η Μαρτίου. Αν αντέξουμε, αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν γονατίσει, τότε θα δούμε την αρχή του τέλους του εφιάλτη του κορωνοϊού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top