0
Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το lockdown στην Αττική έχει ξεκινήσει. 

Τα περιοριστικά μέτρα στη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας έχουν ισχύ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο η κατάσταση στην Αττική παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Το τόνισε άλλωστε και ο Βασίλης Κικίλιας στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρχει ενίσχυση με 38 ακόμη κλίνες ΜΕΘ για τον φονικό ιό.

Σε πρώτο πλάνο για την επιτροπή των επιστημόνων μπαίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η κατάσταση στην οικονομία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από το λιανεμπόριο παραμένει κλειστή η εστίαση. Τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά από τον Νοέμβριο με τους εστιάτορες αναφέρουν ότι πολλά μαγαζιά δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση νέου κωδικού SMS. Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο, στην κυβέρνηση εξετάζουν κάθε πιθανή επιλογή προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση κατά τους ελέγχους, αλλά και για να μην υπάρχει κατάχρηση των SMS.

Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετές προτάσεις οι οποίες και εξετάζονται με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων. Μία από τις σκέψεις είναι να αυξηθούν οι διαθέσιμες επιλογές για τους πολίτες όσον αφορά στο SMS στο 13033. Μία από τις σκέψεις είναι να προστεθεί μία ακόμη επιλογή, η «7», η οποία θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες επιλογές εκτός του SMS. Μην ξεχνάμε ότι το πλαίσιο του 13033 έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που δεν επιτρέπει σκέψεις περί κόφτη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top