0
Εκείνο που ήταν κοινό μυστικό τις τελευταίες μέρες, ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρωθυπουργό. 

Όσοι γνώριζαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τους κρίσιμους δείκτες που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι περίμεναν ότι το γενικό lockdown ήταν προ των πυλών.

Πρόκειται μάλιστα για το πιο σκληρό lockdown που έχουμε δει έως τώρα, καθώς οι περιορισμοί θα είναι πιο αυστηροί και από εκείνους του περασμένου Μαρτίου. Ειδικά στον κωδικό 6 που οι ειδικοί θεωρούν ότι γίνεται η μεγαλύτερη κατάχρηση.

Ποιες αλλαγές θα δούμε από την Πέμπτη λοιπόν; Καταρχάς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει στις ώρες που ισχύει και τώρα.

Από τις 21:00 έως τις 5:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 έως τις 5:00 τα Σαββατοκύριακα. Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται για λόγους υγείας, εργασίας και για βόλτα με κατοικίδιο.

Αλλαγές όμως θα υπάρξουν στον τρόπο λειτουργίας του κωδικού 6 στο 13033. Πιο συγκεκριμένα καταργούνται οι μετακινήσεις για άθληση σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας. Κάποιος για παράδειγμα που είναι από τον Πειραιά δεν θα μπορεί να πάει… στο Μαρούσι για τρέξιμο. Καταργείται επίσης η δυνατότητα μετακίνησης με όχημα για άσκηση σε άλλον δήμο ή για βόλτα με το κατοικίδιο.

Οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και όποιος επιλέγει τον κωδικό 6 θα πρέπει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του.

Υπάρχει η σκέψη ακόμα και για κόφτη στα μηνύματα, αλλά οι πιθανότητες εφαρμογής του συγκεκριμένου είναι πολύ μικρή, καθώς υπάρχουν πρακτικές και τεχνικές δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Επίσης κλειστά θα μείνουν κομμωτήρια, κέντρα πεντικιούρ και μανικιούρ, λιανεμπόριο, εκκλησίες, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και πρακτορεία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top