0
Τουρκική μελέτη που φιλοξενείται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει πως η Ελλάδα με τα 18 Rafale δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι στέκονται σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου τα οποία αναφέρονται «εδώ και πολύ καιρό στο γεγονός ότι η ισορροπία αεροπορικής ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αλλάξει υπέρ της Ελλάδας, χάρη στα πολεμικά αεροπλάνα που αγοράζονται από τη Γαλλία».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Πληροφοριών του Γενικού Τούρκικου Επιτελείου, η ισορροπία δυνάμεων στο αέρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δύο ημέρες» καθώς η Ελλάδα «θα αποκτήσει τα Rafale «με την πάροδο των ετών».

«Εάν μια χώρα όπως η Γαλλία αγοράσει 30-40 πολεμικά αεροπλάνα και τα μεταφέρει στην Ελλάδα ως έχει, τότε η ισορροπία θα αλλάξει, αλλά η Ελλάδα θα πάρει τα αεροπλάνα αυτά με την πάροδο των ετών. Η ισορροπία δεν θα αλλάξει από το σήμερα στο αύριο», σημειώνει ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top