0
Τα «τρόπαια» των Τούρκων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στα όρη Γκάρε στο Β.Ιράκ επιδεικνύουν οι Κούρδοι με σχετικό βίντεο, προκαλώντας οργή και πανικό στο εσωτερικό της χώρας, αφού η μεγαλομανία του Ερντογάν στοιχίζει αρκετές ανθρώπινες ζωές στην τουρκική κοινωνία.  

Σύμφωνα με τους Κούρδους, η Άγκυρα ήθελε να επιτύχει μια μόνιμη κατοχή της περιοχής αλλά και να υφαρπάξει τους Τούρκους αιχμαλώτους (οι οποίοι είχαν στείλει προηγουμένως επιστολή στην Άγκυρα με την οποία ανέφεραν ότι το τουρκικό κράτος τους παράτησε στην τύχη τους) με έναν τετραήμερο βομβαρδισμό και την ανάπτυξη στρατευμάτων. 

Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από σαράντα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και δεκάδες drone. Δεκαπέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, έξι από αυτούς στο στρατόπεδο των φυλακών Siyanê. Δύο ελικόπτερα δέχθηκαν πυρά από τους αντάρτες και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.   

Συνέντευξη του Μ.Καραγιλιάν  
Ο Κούρδος επιχειρησιακό επικεφαλής των Σύρων Κούρδων Μ.Κραγιλιάν δηλώνει ότι αυτήν την στιγμή υπάρχουν πολλές φατρίες στο τουρκικό κρατικό σύστημα, οι οποίες δεν μπορούν να ταυτιστούν μεταξύ τους. 

"Υπάρχουν εθνικιστές, ισλαμιστές, Ευρασιανιστες και φιλονατοϊκοί. Αυτές οι φατρίες δεν μπορούν να ομονοήσουν αφού υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ τους. 

Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα στο οποίο συμφωνούν και αυτό είναι οι Κούρδοι. Εάν τελειώσει ο πόλεμος εναντίον των Κούρδων, το τουρκικό καθεστώς θα καταρρεύσει, επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ν. Μπαχσέλι, ο Ν. Περίνσεκ, ο Χουλούσι Ακάρ είναι ενωμένοι ενάντια στον κουρδικό λαό. 

Είναι εταίροι στο κουρδικό ζήτημα, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν πολλές και μεγάλες αντιφάσεις. 

Το τουρκικό κράτος σκόπευε να εισβάλει στον Γκάρε και να απειλήσει τους πάντες (Ιράκ), ενώ θέλει να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο και το Κιρκούκ, αλλά και να ελέγξει πλήρως το Αζερμπαϊτζάν.

Θέλουν να κάνουν το Κιρκούκ σαν την Κύπρο. Με άλλα λόγια, αναπτύσσουν τον παντουρκισμό και τον νεο-Οθωμανισμό τους βάσει σχεδίου, ενώ αποτελούν μια διαρκή απειλή για τους Άραβες και τους Κούρδους. 

Ο Hakkı Pekin, πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, ομολόγησε τη σφαγή στο Παρίσι (δολοφονία Τριών γυναικών μελών του ΡΚΚ) λέγοντας πρόσφατα ότι: «πρέπει να σκοτώσουμε τους ηγέτες και τα μέλη του ΡΚΚ στην Ευρώπη». 

Με άλλα λόγια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνουν  δολοφονίες μέσα στην Ευρώπη. 

Ο πόλεμος που διεξάγουμε εμείς όμως είναι ένας πόλεμος ύπαρξης του κουρδικού λαού. Δεν μπορούν να μας τελειώσουν σκοτώνοντάς μας. Δεν τα καταλαβαίνουν ακόμα. Το PKK γίνεται ισχυρότερο συνέχεια.

Εδώ θέλω να πω σχετικά με την Ευρώπη ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν δηλώνει μερικά καλά πράγματα, στοχοποιώντας την πολιτική του Ερντογάν. 

Εγώ όμως καλώ τον Μακρόν εάν θέλει να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν και να άρει το εμπάργκο που επιβλήθηκε στα γαλλικά δικαστήρια για την "σφαγή"( Δολοφονία των μελών του ΡΚΚ) στο Παρίσι.

Θα πρέπει να εγκατασταθεί παντού δικαιοσύνη. Η Γαλλία δεν πρέπει να εμποδίζεται για αυτές τις αποφάσεις, αφού αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τον λαό της Γαλλίας'', κατέληξε ο ίδιος μεταξύ πολλών άλλων.

Αυτήν την Τουρκία θέλουν Γερμανοί και λοιποί σύμμαχοι να εισέλθει στην ΕΕ, ενώ καμία υπερδύναμη δεν στηρίζει τους Κούρδους ουσιαστικά στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν κράτος, παρότι μιλάμε για ένα λαό 35 εκατ Κούρδων.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top