0
Αποβιβάστηκε στη Θράκη (26/2), μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ελλάδα.

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης μπήκε στο λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει ποτέ στον λιμένα, μήκους 264m, το μεταγωγικό πλοίο «Endurance».

Με την Τουρκία να έχει ανεβάσει την προκλητικότητά της στο «κόκκινο», εκπέμπεται σήμερα (Παρασκευή 26/2) ένα σαφές μήνυμα ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με πολλούς αποδέκτες.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αποβιβάστηκε στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία, καλύπτοντας το «νότιο μέτωπο» με την Ρωσία.

Η «Defender 2021», προβλέπει την κινητοποίηση συνολικά 37.000 στρατιωτών: 29.000 από τις ΗΠΑ και 8.000 από τις υπόλοιπες χώρες. Αντίστοιχα θα μεταφερθούν 20.000 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και κοντέινερς από τις ΗΠΑ συν άλλα 13.000 που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη σε αποθήκες.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από την Αλεξανδρούπολη και να πετάξουν σε περιοχές εκπαίδευσης στη Ρουμανία.


Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και των γειτονικών κοινοτήτων ενδέχεται να δουν έναν μεγάλο σχηματισμό ελικοπτέρων.


Οι πτήσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μεταξύ των ωρών 8 π.μ. και 6 μ.μ. Θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top