0
Στις 15 Ιανουαρίου 2014 ο φύλακας του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Κερατέας βλέπει δύο άντρες να πλησιάζουν στην σκοπιά του και να ζητούν να μπουν μέσα προκειμένου να μιλήσουν με τον αξιωματικό υπηρεσίας. 

Ο ένας εξ αυτών είναι ο Μανώλης Καραμολέγκος, γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομώνυμης επιχείρησης που ακόμα και στις μέρες μας κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ελληνική αρτοβιομηχανία.

Προς τεράστια έκπληξη όλων των παρευρισκομένων ο 56χρονος –τότε- άνδρας αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μπήκαν μαζί στο τμήμα είναι ο μέχρι πριν από λίγα λεπτά απαγωγέας του, τον οποίο είχε πείσει να παραδοθεί!

Αρχικά οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν με σχετική δυσπιστία τα λόγια του και όχι άδικα. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζεται συχνά κάτι τέτοιο, το να «συλλαμβάνει» δηλαδή κατά κάποιο τρόπο το ίδιο το θύμα τους θύτες του. Σύντομα, όμως, πείστηκαν και την ταυτότητα του Μανώλη Καραμολέγκου και -επόμενα- για την αλήθεια των λόγω  του.


Είχαν συμπληρωθεί μόλις 12 ώρες από την ώρα που ο επιχειρηματίας έπεφτε στα χέρια των δραστών οι οποίοι τα είχαν σχεδιάσει όλα στην εντέλεια. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή την αρπαγή του. Είχαν παρακολουθήσει για καιρό τις κινήσεις του, καταγράφοντάς τες και γνώριζαν πολύ καλά το πρόγραμμά του. Ήξεραν τόσο τις ώρες που πηγαινοερχόταν στο εργοστάσιο όσο και τις διαδρομές τις οποίες συνήθιζε να ακολουθεί. Έτσι του έστησαν καρτέρι σε ένα συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Κλεισθένους στο ύψος του Γέρακα. Τον περίμεναν εκεί καθώς κατευθυνόταν από το Κορωπί, όπου βρισκόταν τα κεντρικά της επιχείρησης, προς το σπίτι του στην Παλαιά Πεντέλη.

Οι δύο απαγωγείς σκηνοθέτησαν ένα τροχαίο με μηχανάκι. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του ήταν το γεγονός ότι ο Μανώλης Καραμολέγκος αποφάσισε να σταματήσει και να βοηθήσει, ενώ θα μπορούσε απλά να προσπεράσει και να βρεθεί μετά από λίγο στην οικογένειά του ή απλά να καλέσει ένα ασθενοφόρο. Τότε με την απειλή όπλου τον υποχρέωσαν να μπει στο αμάξι και τον μετέφεραν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.


Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν φωνές και ειδοποίησαν τις Αρχές που όμως έφτασαν όταν όλα είχαν τελειώσει, ενώ χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί ο –τότε- 23χρονος γιος του, ανήσυχος που ο πατέρας του δεν είχε επιστρέψει, αποφάσισε να κάνει την αντίθετη διαδρομή προς το εργοστάσιο. Βλέποντας τους αστυνομικούς στην οδό Κλεισθένους σταμάτησε και στη συνέχεια αναγνώρισε τα γυαλιά του μπαμπά του…

Ο επιχειρηματίας πέρασε όλο το βράδυ με τον έναν από τους δύο, έναν 37χρονο Μολδαβό που ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την πρώτη «βάρδια» φύλαξής του, απειλώντας τον με πιστόλι και μια χειροβομβίδα. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι από δυσκολίες (πριν το επιχειρηματικό δαιμόνιό του τον φτάσει εκεί που τον έφτασε)  ο Καραμολέγκος αντιλαμβάνεται πως ο άνθρωπος που τον φυλάει είναι ένας «δυσκολεμένος» τύπος. Ένας αλλοδαπός που περνά δύσκολα και αναζητεί μια καλύτερη μοίρα. Γρήγορα, αρχίζει να του μιλά και να τον καθησυχάζει. Του υπόσχεται ότι αν όλο αυτό τελειώσει αναίμακτα και ήρεμα, όλα θα πάνε καλά και προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί.

Την ίδια ώρα ο συνεργός του έχει επικοινωνία με την οικογένεια του θύματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής τα λύτρα που ζητάει είναι 3.000.000 ευρώ. Ένα ποσό τεράστιο και αδύνατο να συγκεντρωθεί ακόμη και για τον Καραμολέγκο. Κι ενώ οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις σταματούν όταν πέφτει το σκοτάδι, ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν αφήνει στην άκρη την δική του προσπάθεια αφού αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πια ότι ο Μολδαβός δεν είναι κάποιος στυγνός εγκληματίας, μα περισσότερο ένα θύμα των καιρών που είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος μεν, το οποίο όμως δεν είχε αγγίξει ακόμη τα όρια της τραγωδίας και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο.


Το επόμενο πρωί τον είχε πλέον πείσει για τις προθέσεις του και την αλήθεια των λόγων του. Πήγαν μαζί στο τμήμα και εξιστόρησαν τα γεγονότα στους έκπληκτους αστυνομικούς οι οποίοι αργότερα συνέλαβαν και τον συνεργό του στο Μαρκόπουλο, όμως η ιστορία δεν τελείωσε με την απαγγελία κατηγοριών στους δράστες.

Ελάχιστους μήνες αργότερα το εργοστάσιο του Καραμολέγκου που συνέχισε να διατηρεί ηγετική θέση στον χώρο και να κυριαρχεί στην ελληνική αγορά, προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού. Μεταξύ αυτών ήταν –σύμφωνα με τον Τύπο- και η σύζυγος του 37χρονου Μολδαβού απαγωγέα του. Με τον ίδιο πλέον στην φυλακή, το κάποτε θύμα έδειξε απίστευτο μεγαλείο ψυχής και –όπως λένε- ουσιαστικά «υιοθέτησε» τόσο την γυναίκα όσο και το παιδί τους και μερίμνησε προκειμένου να τους χορηγηθεί πράσινη κάρτα παραμονής και στη συνέχεια τους έδωσε κάτι που δεν δίδεται συχνά στην ζωή. Μια δεύτερη ευκαιρία… Αλήθεια, ποιος θα το έκανε στη θέση του; Όπως λέει και το διαφημιστικό σποτ της αρτοβιομηχανίας «… ο Καραμολέγκος το έκανε με αγάπη»…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top