0
Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 21:00 στην Αττική. 

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο να μπει και αυτή στις «κόκκινες» περιοχές και κατά συνέπεια να επιβληθούν και εκεί αυστηρότερα μέτρα. 

Όμως πως θα «δικαιολογηθεί» αυτός ο νέος περιορισμός;

Τους προηγούμενους μήνες υπήρχε το «κόλπο» με τα τεστ. Όταν η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξει την οικονομία έκανε λίγα τεστ, όταν ήθελε να την κλείσει έκανε πολλά, το ίδιο έπραξε και τώρα όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα. 


Τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχει μία άλλη «δικαιολογία» και αυτή είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, παρόλα αυτά πολλοί είναι οι επιστήμονες που δημοσίως τονίζουν πως δεν είναι τόσο θανατηφόροι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Υπάρχει όμως ένα στατιστικό το οποίο δεν δέχεται άρνησης. Το κέντρο της Αθήνας έχει αυξημένα κρούσματα, καθώς εκεί διαμένουν χιλιάδες αλλοδαποί που δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. 

Ο ΕΟΔΥ λοιπόν αποφάσισε να κάνει την Τρίτη, την ημέρα που υπήρξε μία «έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας τεστ στα Σεπόλια και στην Κυψέλη. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν 1.261 νέα κρούσματα, απ' αυτά τα μισά στην Αττική και τα 180 στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι πληροφορίες λένε πως και σήμερα τα κρούσματα θα είναι αυξημένα (όχι όσα σαν και χθες) και η χώρα μας... πάει προς ολοταχώς σε νέα μέτρα. 

Σήμερα να αναφέρουμε πως τεστ γίνονται σε Σύνταγμα και Ζωγράφου, σε ότι αφορά την Αθήνα. 

«Δεν ήμαστε ακόμα στο σημείο για ένα ολικό lockdown» σημειώνουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο. Προς το παρόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι την Παρασκευή θα ενταχθούν ακόμα περισσότερες περιοχές στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21.00 και στην Αττική.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top