0
Η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση δεν είναι φαινόμενο μόνο του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά να που έχει επεκταθεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Συγκεκριμένα υπάρχει μια σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει ΕΔΕ.

Οπως αναφέρει σε σημερινό (27/2) της ρεπορτάζ η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρεται στο περιστατικό λέγοντας ότι διατάχθηκε ΕΔΕ την ώρα που η υπαξιωματικός έπαιρνε μετάθεση σε καλή θέση στο ΓΕΣ ενώ ο εγκαλούμενος έπαιρνε απόσπαση σε άλλη μονάδα στην Αθήνα.

Ωστόσο νέα δεδομένα έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας, Οπως προκύπτει από πληροφορίες η ΕΔΕ που έγινε από το ΓΕΣ ολοκληρώθηκε κι έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον εν λόγω αξιωματικό. Μένει να δούμε αν θα συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο του Σώματος στο οποίο ανήκει για να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Στο ίδιο πλαίσιο έχει ξεκινήσει και σχετική έρευνα από τη στρατιωτική δικαιοσύνη καθώς το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο εν λόγω αξιωματικός είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Το εν λόγω ρεπορτάζ συμπληρώνει πως «…την ίδια ώρα όμως ο εγκαλούμενος ελέγχεται και από κλιμάκιο του Στρατού το οποίο εδώ και κάποιες μέρες έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο και διεξάγει πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο μεταξύ άλλων διερευνά όλες τις δωρεές που έγιναν στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια από εφοπλιστές το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.ά όπως επίσης και όλες τις απευθείας αναθέσεις σε τρίτους με τις οποίες σχετίζεται ο εν λόγω αξιωματικός. Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί.

Δημιουργείται πλήθος ερωτημάτων από την υπουργική απόφαση που πάρθηκε πριν από ένα χρόνο και με την οποία προήχθη παρά το γεγονός ότι ακριβώς την προηγούμενη χρονιά 2019 το άτομο αυτό είχε κριθεί διατηρητέο στον ίδιο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι η προαγωγή του εν λόγω πέρυσι δεν έγινε την ίδια περίοδο με τις τακτικές κρίσεις στο στράτευμα αλλά με έκτακτη υπουργική απόφαση περίπου ένα μήνα πριν Στη συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνονται 5 ονόματα αξιωματικών 4 εκ των οποίων έχουν διατελέσει στενοί συνεργάτες του υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μάλιστα την περίοδο που δημοσιεύτηκε η απόφαση ήταν αρκετά τα δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης και ιστότοπους που ασχολούνται με τις Ενοπλες Δυνάμεις τα οποία σχολίαζαν δηκτικά τις συγκεκριμένες προαγωγές. Ενας εκ των τεσσάρων ήταν και ο αξιωματικός που εγκαλείται για βαριά σεξουαλική παρενόχληση».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top