0
Ένα συμβάν έγινε στην Πέμπτη τάξη Δημοτικού Σχολείου της Δράμας. Όπως καταγγέλλεται δασκάλα του Σχολείου απείλησε να μειώσει το βαθμό σε όσους μαθητές επέλεγαν να αποκαλέσουν τη «βόρεια Μακεδονία» ως Σκόπια.

Το συμβάν και η στιχομυθία που ακολούθησε όπως μεταφέρθηκε από τους ίδιους τους μαθητές έχει ως εξής:

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο της Δράμας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γεωγραφίας της πέμπτης τάξης και ενώ ήθελε να προετοιμάσει τους μαθητές για γραπτό τεστ, τους ρώτησε «με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της;» και «ποιες χώρες ανήκουν στη βαλκανική χερσόνησο»;

Κάποιοι μαθητές ανέφεραν ότι μία από τις χώρες αυτές είναι τα Σκόπια.

Στο σημείο εκείνο η δασκάλα τους είπε ότι η χώρα αυτή λέγεται «Βόρεια Μακεδονία».

Τότε οι μαθητές της είπαν «εμείς κυρία θα τα λέμε Σκόπια» και η δασκάλα τους απάντησε «εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα το εκλάβω ως λάθος και θα σας μειώσω το βαθμό!».

Στη συνέχεια η δασκάλα έβαλε το γραπτό τεστ στους μαθητές, το οποίο μεταξύ των άλλων περιείχε και τα δύο πιο πάνω ερωτήματα. Όλοι οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης έγραψαν ως απάντηση τη λέξη «Σκόπια» αναφερόμενοι στο βαλκανικό σλαβικό κρατίδιο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.

Μετά από λίγες μέρες, η δασκάλα παρέδωσε στους μαθητές τα γραπτά, διορθωμένα και βαθμολογημένα. Με έκπληξη οι μαθητές και ενώ περί έναν μείωση του βαθμού τους διαπίστωσαν ότι η δασκάλα είχε εκλάβει τελικά ως σωστή την απάντηση «Σκόπια».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top