0
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο είναι η σημερινή εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι μετά τις απειλές ο καθηγητής εμφανίζεται μόνο σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.

Δυστυχώς φαίνεται ότι μια τέτοια είναι κι αυτή που ζούμε σήμερα, καθώς τα επιδημιολογικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Αθήνα έχει μπει στο κόκκινο και αν δεν ανακοπεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, τότε πολύ σύντομα θα δούμε στην πρωτεύουσα σκηνές Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι την Παρασκευή θα δούμε μια νέα δέσμη μέτρων ειδικά στην Αθήνα, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης του ιού και των μεταλλάξεων του.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να δούμε είναι και ένα που πριν από λίγες μέρες έμοιαζε μακρινό σενάριο. Ο λόγος για την αλλαγή στις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η σκέψη το σημερινό 21:00-05:00 να γίνει 18:00-05:00 υπήρχε εδώ και καιρό στο τραπέζι της κυβέρνησης, όμως η λήψη της απόφασης δεν προχωρούσε για να μη δούμε σκηνές μποτιλιαρίσματος και συνωστισμού στους δρόμους.

Τώρα όμως που όπως όλα δείχνουν θα έχουμε νέο κλείσιμο και του λιανεμπορίου, αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα της λήψης του συγκεκριμένου μέτρου. Είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε την είδηση ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00-05:00 εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο. Αν δούμε νέα αύξηση των κρουσμάτων, τότε είναι βέβαιο ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν νέα μέτρα και απαγορεύσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top