0
Μεγάλη έκταση έχει πάρει στον τουρκικό τύπο η ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα προμηθευτεί η Αθήνα από τη Γαλλία.

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα προμηθευτούν από τη Γαλλία για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF) αυξήθηκε», αναφέρουν οι Τούρκοι του savunmasanayist.com.

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020 για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Dassault Aviation Rafale F3R.

Με την εν λόγω συμφωνία αποφασίστηκε ότι η Γαλλία θα εφοδιάσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R, έξι από τα οποία καινούργια και δώδεκα από δεύτερο χέρι. Η συνολική συμφωνία, συνολικής αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, αφορά και στην προμήθεια οπλισμού από την MBDA (σ.σ. Meteor), αναφέρουν οι Τούρκοι.

Το savunmasanayist.com. τονίζει πως ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα προμηθευτούν αναθεωρήθηκε σε 40. «Σύμφωνα με τον Παναγιωτόπουλο, η Ελλάδα θα προμηθεύσει 40 μαχητικά αεροσκάφη Dassault Rafale έως το 2025», καταλήγουν οι Τούρκοι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top