0
Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» μίλησε ο κ. Γεωργιάδης από το Ντουμπάι, ο νέος μάρτυρας στην υπόθεση του Noor One και τόνισε πως οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες είναι ιδιοκτήτες ομάδων της SuperLeague και πως δεν είναι όλοι αθώοι, όσοι αθωώθηκαν στην πρώτη δίκη.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την υπόθεση και την κατάθεση του ενώ αποκάλυψε πως κάποιος προσπάθησε να τον εξαγοράσει.

Αρχικά για τον λόγο που του έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από το Ντουμπάι είπε: «Η οικονομική μου αντιδικία είναι με τον πρώην ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Αλ Χασάουι  που κατάγεται από το Κουβέιτ. Πρόκειται για την μη πληρωμή μίας επιταγής για ένα σκάφος που είχα ζητήσει να κατασκευάσει η εταιρεία του και το οποίο είχε μία βλάβη. Έτσι βρέθηκα κατηγορούμενος στην υπόθεση και ο Αλ Χασάουι είναι ένας άνθρωπος με επιρροή στις αραβικές χώρες».

Για τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που ανέφερε στην κατάθεση του είπε: «Κατευθείαν με το πλοίο δεν εμπλέκονται αλλά με άτομα που εμπλέκονται με το πλοίο. Δεν μπορώ να πω παραπάνω, είναι μέρος της κατάθεσης. Τα άτομα με τα οποία σχετίζονται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, βρίσκονται στην… πρώτη σειρά της υπόθεσης. Στο πρώτο δικαστήριο αθωώθηκαν μάλιστα».

Για το αν εμπλέκονται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες με εμπόριο ναρκωτικών ξεκαθάρισε: «Όχι κατηγορηματικά όχι» ενώ ξεκαθάρισε πως κανένα από τα 10 πρόσωπα που έχει καταθέσει στον ανακριτή εμπλέκονται με εμπορία ναρκωτικών.

Συνεχίζοντας για την κατάθεση του είπε: ««Είχε οριστεί γραμματέας του προξένου, υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών για τον οποίο είχα να καταθέσω εναντίον του. Η εντολή από ανακριτή για την κατάθεση μου δόθηκε στις 2 Νοεμβρίου, εγώ κατέθεσα την 1η Δεκεμβρίου, ο υπάλληλος ήρθε στο Ντουμπάι στις 7 Νοεμβρίου. Συνδέω την επιστροφή του με την κατάθεση μου» ενώ μίλησε για μία συνάντηση που είχε γίνει στο εξωτερικό ανάμεσα σε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση: «Έγινε συνάντηση παρουσία και ποδοσφαιρικού παράγοντα, δεν ήμουν παρών αλλά έμαθα πως μιλούσαν γενικά για δουλειές, δεν ξέρω συγκεκριμένα για το Noor One».

Επίσης πρόσθεσε: «Με ρώτησε ο κ. ανακριτής για συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν γνώριζα. Αυτοί που αθωώθηκαν δεν είναι αθώοι. Και αυτοί που δικάστηκαν δεν φταίνε».

Για το αν το Noor One έχει έρθει ξανά στην Ελλάδα με ναρκωτικά είπε: «Για το συγκεκριμένο πλοίο δεν γνωρίζω αλλά για τους ανθρώπους που το έφεραν ξέρω πως  έφεραν άλλοι ένα πλοίο στην Ελλάδα που δεν ξέρει κανείς τι έγινε. Το έφεραν στην Πάτρα».

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε επίσης: « Υπήρχε άνθρωπος που προσπάθησε να με εξαγοράσει, να… αγοράσει τα στοιχεία που έχω και να με πάρει από την χώρα που είμαι. Δεν μου είπε από ποιον έρχεται, αλλά μου ανέφερε δύο ονόματα. Ενός μεγάλου οικονομικού ποδοσφαιρικού παράγοντα και μίας πολιτικού που είναι εν ενεργεία, βουλευτής. Ήθελε να πάρει στοιχεία που έχω γι’ αυτούς τους δύο ανθρώπους.  Αυτό έγινε πριν δύο μήνες. Δεν έχω στοιχεία για αυτούς τους δύο.

Γι’ αυτό και ζήτησα συμπληρωματική κατάθεση στον ίδιο τον ανακριτή, ο Πρόξενος δεν έχει την γνώση που χρειάζεται για την υπόθεση. Έλληνας είναι αυτός που με πλησίασε αλλά δεν θα πω που ζει. Έχω χαρτιά που θα παρουσιάσω στον ανακριτή, όταν με καλέσει».

Στο τέλος ρωτήθηκε για τους δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες που κατονόμασε στην κατάθεση του λέγοντας: «Είναι ιδιοκτήτες ομάδων της Α’ Εθνικής» ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για μεγάλες ομάδες απλά είπε: « Είναι μεγάλη ομάδα». 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top