0
Ο κορωνοϊός συνεχίζει το ανελέητο «σφυροκόπημα» σε ολόκληρο τον πλανήτη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση. 

Παρά το γεγονός πως πλησιάζουμε τους τρεις συνεχόμενους μήνες καραντίνας, τα νούμερα σε διασωληνωμένους, θανάτους και ημερήσια κρούσματα δε λένε να πέσουν.

Τα εμβόλια κατά του covid είναι εδώ, όμως απαιτείται τεράστια υπομονή. Μην ξεχνάμε πως για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, κάτι που είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Έτσι, με το συνεχές lockdown να μας πλήττει σε ψυχολογικό επίπεδο, παίζουμε… άμυνα έως ότου να τελειώσει ο εφιάλτης.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχουμε μια εξέλιξη που μπορεί να αποδειχτεί κλειδί στην όλη υπόθεση της πανδημίας: η κολχικίνη, ένα φάρμακο κατά του κορωνοϊού, γεμίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τους ειδήμονες, καθώς είναι εξαιρετικά αποτελεσματική απέναντι στον ιό!

Πιο συγκεκριμένα, η κολχικίνη είναι ένα φάρμακο του οποίου η αποτελεσματικότητα απέναντι στον Covid ξεκίνησε να μελετάται από Έλληνες επιστήμονες ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτο κύματος, και τώρα μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Ας τα δούμε, όπως παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του OPEN:

  • Μειώνει 44% τη θνησιμότητα
  • Μειώνει 25% τη νοσηλεία
  • Μειώνει 50% την ανάγκη διασωλήνωσης
Η επιτροπή λοιμοξιολόγων έδωσε ήδη το πράσινο φως προκειμένου να χορηγείται σε συγκεκριμένους ασθενείς το (γνωστό και μάλιστα φθηνό) καρδιολογικό φάρμακο και άπαντες περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Το ποτήρι δείχνει αίφνης μισογεμάτο και πάλι…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top