0
Το νέο σχέδιο για τις πορείες παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου εκτός των άλλων αναφέρεται και στο ρόλο που θα έχουν οι δημοσιογράφοι. 

Όπως αναφέρει το σχέδιο η αστυνομία θα οριοθετεί έναν συγκεκριμένο χώρο και ένας εκ των αξιωματικών θα λειτουργεί ως δίαυλος και σύνδεσμος επικοινωνίας. Μάλιστα αυτό γίνεται -σύμφωνα με το υπουργείο- για την προστασία των δημοσιογράφων από τους διαδηλωτές. 

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο το υπουργείο αφήνει εκτός τους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν θα μεταδίδουν το τι βλέπουν, αλλά το τι τους λέει η αστυνομία. 

Μετά τα όσα έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες με την ενημέρωση και τη λίστα Πέτσα προκαλεί πραγματικά σοκ ένα τέτοιο σχέδιο που επί της ουσίας μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης. 



Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ 

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top