0
Ο άνθρωπος που σκότωσε την 38χρονη Κιου Γιαν Λιν από την Κίνα και την έβαλε μέσα σε μια βαλίτσα, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, μεταξύ Βιλίων και Ασπροπύργου, φαίνεται πως δεν απέφυγε το λάθος, το οποίο ήδη έχουν εντοπίσει οι έμπειροι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

Του Θεοδόση Πάνου

Ο λόγος για τη μυστηριώδη υπόθεση με το πτώμα που ανακάλυψαν κυνηγοί με τα σκυλιά τους, ανάμεσα σε θάμνους, στην περιοχή Κάζα, στα Βίλια Αττικής, το οποίο ήταν τοποθετημένο και «διπλωμένο» μέσα σε μια μεγάλη ταξιδιωτική βαλίτσα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με μια δύσκολη υπόθεση, καθώς το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν μόνο με το εσώρουχο και σε προχωρημένη σήψη, κατά συνέπεια δεν ήταν Το αποτύπωμα που ρίχνει φως στη μακάβρια δολοφονία.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ίχνη που άφησε ο δράστης στη βαλίτσα με το πτώμα της 38χρονης Κινέζας Κιου Γιαν Λιν σε θαμνώδη περιοχή στα Βίλια Αττικής δυνατόν να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα έδειχναν άμεσα την ταυτότητα του θύματος, στην περίπτωση βέβαια που ήταν Ελληνίδα. Ο δράστης -ή οι δράστες- της άγριας δολοφονίας είχε μελετήσει κάθε λεπτομέρεια των κινήσεών του, ακόμα και να σφραγίσει με μονωτική ταινία τη βαλίτσα, ώστε να μην αποκαλυφθεί το μακάβριο μυστικό από τα αγρίμια του δάσους που θα μύριζαν το πτώμα.

Το λάθος

Oμως, ένα μικρό λάθος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για τους ερευνητές της Ασφάλειας και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Η μονωτική ταινία -και κυρίως το πίσω κολλώδες μέρος της- είναι δυνατόν, έστω και έπειτα από τόσους μήνες, να έχει κρατήσει το αποτύπωμα του ανθρώπου που σκότωσε την 38χρονη γυναίκα από την Κίνα και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στο δάσος. 

Ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σύνολο της μονωτικής ταινίας έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα του ανθρώπου που «συσκεύασε» το πτώμα. Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο ο δράστης να φορούσε γάντια ώστε να μην «αποκαλυφθούν» τα δακτυλικά αποτυπώματά του, ωστόσο, όπως εκτιμούν οι άνδρες της Αστυνομίας, κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό, καθώς τα γάντια θα τον δυσκόλευαν στις κινήσεις του.

Ερωτικό έγκλημα;

Το γεγονός ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας με τα μακριά μαλλιά ήταν σχεδόν γυμνό και μόνο με το εσώρουχο οδηγεί τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών σε δύο σενάρια. Το πρώτο είναι η 38χρονη να έπεσε θύμα κυκλωμάτων της κινεζικής μαφίας που ασχολείται με την προώθηση γυναικών στην πορνεία. Μάλιστα, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο η άτυχη γυναίκα να βρέθηκε σε κάποιο ερωτικό ραντεβού, όπου ο πελάτης να εκδήλωσε περίεργα σεξουαλικά ένστικτα, τα οποία τελικά οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο την 38χρονη και στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος να την τοποθέτησαν στη βαλίτσα και να την πέταξαν στα Βίλια. Αλλωστε, το σημείο όπου βρέθηκε η βαλίτσα με το πτώμα απέχει μόλις 200 μέτρα από την παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θηβών. 

Κάτι που δείχνει πως ο δράστης ή οι δράστες έψαξαν για λίγο το σημείο και πέταξαν τη βαλίτσα στους πυκνούς θάμνους, θεωρώντας πως ήταν δύσκολο να βρεθεί, καθώς την περιοχή επισκέπτονται μόνο κυνηγοί. Το δεύτερο σενάριο είναι η άτυχη κοπέλα να έπεσε θύμα κυκλωμάτων δουλεμπόρων, επίσης από την κινεζική μαφία, η οποία έβγαλε από τη μέση την 38χρονη μητέρα, επειδή τη θεωρούσαν επικίνδυνη για τα μυστικά τους. 

Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, η Κιου Γιαν Λιν έφτασε στη χώρα μας πριν από περίπου δέκα χρόνια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Αφησε στην Κίνα τον σύζυγό της και τον 16χρονο σήμερα γιο της, για να ακολουθήσει το «μονοπάτι» προς τη Δύση που θα της εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή, όπως η ίδια πίστευε. 

Όταν έφτασε στην Ελλάδα, έκανε γρήγορα τις κινήσεις για μόνιμη και νόμιμη διαμονή στη χώρα μας. Αλλαξε αρκετά σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι που εγκαταστάθηκε μόνιμα σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο, όπου διέμενε μαζί με άλλους συμπατριώτες της. Παράλληλα, ξεκίνησε να εργάζεται σε κατάστημα με κινεζικά είδη, στην περιοχή του Μεταξουργείου. 

Πλέον, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα ξεκινήσουν ένα νέο γύρο καταθέσεων των προσώπων που ήξεραν την Κιου Γιαν Λιν. Ανάμεσα σε αυτούς που θα καταθέσουν θα είναι και οι δύο συμπατριώτες της που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα, καθώς και οι εργοδότες της στο κατάστημα όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top