0
Έντονο  προβληματισμό στις τάξεις των αστυνομικών προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του ανακριτή να αφήσει ελεύθερους τους 8 συλληφθέντες (τους 4 χωρίς κανένα περιοριστικό  όρο) που κατηγορούνταν για τον διασυρμό του πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Η αντίδραση ήταν άμεση από τα συλλογικά τους όργανα, όπως από την Ένωση Αστυνομικών Δυτ. Αττικής η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει:

«Η καταδίκη της πράξης εναντίον του Πρύτανη από όλο τον πολιτικό κόσμο, από κάθε θεσμό, από την Ελληνική κοινωνία ήταν κάτι το οποίο έστω και προς στιγμή έδωσε μία ελπίδα, μία ακτίνα φωτός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και με καθυστέρηση 40 και πλέον ετών, όπως επίσης και η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει όσον αφορά το πλαίσιο του ασύλου μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μάταια όμως. Μετά την απόφαση αντιληφθήκαμε όλοι ότι χτίζουμε πάνω στην άμμο».

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι: «η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει τάξη, ασφάλεια εντός των πανεπιστημίων εάν δεν υπάγεται και δεν αναφέρεται αποκλειστικά στα αυτοδιοικούμενα (όπως η πολιτεία θέλει να φτιάξει τα ΑΕΙ) είναι πολύ πιθανόν σε λίγο χρόνο να αναζητούμε κάτι νέο για την ασφάλεια των πανεπιστημίων, το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερης ανάλυσης».

Οι αστυνομικοί ζητούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να επέλθουν πραγματικές αλλαγές στη διασφάλιση των πανεπιστημίων ,της εκπαιδευτικής και φοιτητικής κοινότητας ώστε «να μην παραμείνουμε θεατές του ίδιου έργου».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top