0
«Φρένο» βάζει η κυβέρνηση στον κωδικό 6, ο οποίος τις γιορτινές ημέρες χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για σωματική άθληση και βόλτα κατοικιδίου, μα επιπλέον για «εορταστικές» επισκέψεις σε σπίτια.

Από αύριο, 3 Ιανουαρίου θα ισχύσει περιορισμός στη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού, στο πλαίσιο της νέας αυστηροποίησης των μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, παύει να επιτρέπεται η χρήση του κωδικού 6 για επισκέψεις σε σπίτια, με τους πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν σε σπίτια οικείων τους μόνο για παροχή βοήθειας, χρησιμοποιώντας πλέον τον κωδικό 4.

Από εδώ και στο εξής οι κωδικοί που θα μπορούμε να στέλνουμε για μετακινήσεις είναι οι εξής:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top