0
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διαγνώστηκε εχθές θετικός στον κορωνοϊό, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer 12 ημέρες πριν. Το γεγονός αυτό φυσικά, Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού οι έρευνες κατά τη διάρκεια δοκιμών του εμβολίου είχαν δείξει ότι η πρώτη δόση δεν προσφέρει απόλυτη ανοσία. Και στην πράξη, σε χώρες με ευρύτατο πρόγραμμα εμβολιασμών όπως το Ισραήλ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσβληθεί μετά την πρώτη δόση. Τα αποτελέσματα πάντως δεν διαφέρουν πολύ από αυτά των δοκιμών.

Στο Ισραήλ, όπου 12,500 χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό μετά την πρώτη δόση του εμβολίου για παράδειγμα, ο αριθμός των εμβολιασμένων έχει φτάσει σχεδόν τα 3 εκατομμύρια.

Αυτό όμως που ανησυχεί τους επιστήμονες, εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, αλλά δεν μπορεί και ο ίδιος να εξηγήσει πως κόλλησε με πιθανότερο σενάριο να ήρθε σε επαφή με κάποιον ασυμπτωματικό φορέα, είναι ακριβώς η αίσθηση ασφαλείας που μπορεί να έχει κάποιος που έχει εμβολιαστεί.

Δεν μιλάμε φυσικά για περιπτώσεις επιστημόνων όπως ο κύριος Εξαδάκτυλος. Αλλά για τους πολίτες, οι οποίοι μπορεί να παρασυρθούν και να χαλαρώσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ακριβώς πιστεύοντας ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι επιστήμονες το τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, ότι παρά τον εμβολιασμό οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα και τις κοινωνικές αποστάσεις ώστε να αποφύγουν πιθανή μόλυνση.Εξαδάκτυλος, κορωνοϊός, εμβόλιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top