0
Στο σχεδιασμό για την ενίσχυση του Ελληνικού Στρατού από το πλεονάζον υλικό των ΗΠΑ, περιλαμβάνεται η προμήθεια 1.200 θωρακισμένων οχημάτων M1117.

Μαζί τους αναμένεται να έρθουν τα Bradley M2A2 καθώς και τα AAV7.

Οι καθυστερήσεις όμως των τελευταίων μηνών από την ΓΔΑΕΕ πήγαν τουλάχιστον 1,5 μήνα πίσω το πρόγραμμα κι έτσι ο αρχικός προγραμματισμός παραλαβής των πρώτων 80 Μ1117, που βρίσκονται στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, μάλλον θα πρέπει να ξεχαστεί.

Κι αυτό διότι με την καθυστέρηση παράδοσης του φακέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αμέσως μόλις έγινε έτρεξε με ταχείς διαδικασίες στην Βουλή τις διαδικασίες, ήδη έχει απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός, τουλάχιστον 20 οχήματα του τύπου από την αμερικανική βάση στην Γερμανία.

Πλέον, φαίνεται ότι ο αριθμός των 80 οχημάτων μάλλον έχει χαθεί και το βάρος έχει πέσει ώστε να μπορέσει το συντομότερο να μεταβεί το κλιμάκιο από το ΓΕΣ στην Γερμανία και να φέρει τα πρώτα 50 οχήματα, που θα καταλήξουν στον Έβρο.

Ίσως αυτό να έχει επιτευχθεί κι ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα αναμένεται με μεγάλη αγωνία πότε θα ανάψει το «πράσινο φως» λόγω κορονοϊού, ώστε να μεταβεί το κλιμάκιο στις ΗΠΑ, όπου θα κάνει την τελική διαλογή του μεγάλου όγκου των οχημάτων που θα έρθουν τελικά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά ώστε να βρουν την ασφαλέστερη ημερομηνία για την μετάβαση στις ΗΠΑ του κλιμακίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top