0
Βεβαίωση εμβολιασμού θα λαμβάνουν όλοι όσοι κάνουν το εμβόλιο!!!

Αυτό αναφέρει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού, μέσω της οποίας μετά τη διενέργεια του εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να αιτηθεί την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Θα περιλαμβάνει το όνομα, το επώνυμο, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή που διενεργήθηκε ο εμβολιασμός και τον τύπο του εμβολίου.

Στην ίδια τροπολογία, μάλιστα, διευκρινίζεται ο οδικός χάρτης των εμβολιασμών. Επί παραδείγματι, δημιουργείται σύστημα προτεραιοποίησης εμβολιαζόμενων, τίθεται σε ισχύ το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και καθορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζονται τα κριτήρια προτεραιοποίησης των πολιτών που θα προσέρχονται προς εμβολιασμό.

Ταυτόχρονα, συστήνεται τριμελής Επιτροπή Διαχείρισης Προμηθειών για την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων εμβολίων και την ταχύτερη δυνατή διάθεσής τους, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να διαθέτουν προσωπικό για το συντονισμό και τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Το χρονοδιάγραμμα, είναι το εξής:

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα των εμβολίων που θα αριθμεί 9.750 δόσεις.

Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας).

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει διανομή των δόσεων των εμβολίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό τους προσωπικό στις 29 Δεκεμβρίου.
Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει μόνο από την εταιρία Pfizer/Biontech 1 εκατ. 265 χιλιάδες δόσεις.

Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, παραδόσεις από τις εταιρίες Moderna (χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill Gates) και AstraZeneca.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top