0
Επίσκεψη σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Κρήτης, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και ως "αεροπλανοφόρο", εξαιτίας του κρίσιμου ρόλου που έχει στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησε η Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την Κάρπαθο και την Καλόλιμνο, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Aυτές οι επισκέψεις για άλλη μία φορά ενόχλησαν τους Τούρκους, οι οποίοι βγάζουν ''αφρούς'' με τον Α/ΓΕΕΘΑ!  Οι Τούρκοι αναφέρονται συνέχεια στο Στρατηγό, κάτι που σημαίνει πως φοβούνται με όσα λέει.

Έτσι χρειάζεται καθημερινά. Τα μηνύματα αυτά δεν είναι μόνο συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά. Οι Τούρκοι πρέπει να ακούνε συνέχεια ότι είμαστε ενωμένοι και πως όποτε και εάν χρειαστεί, θα πάρουν την δέουσα απάντηση από τις Ελληνικές ΕΔ.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να περνάει καθημερινά η Ελλάδα προς την Άγκυρα. Πρέπει να ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις ΕΔ, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την ελληνική πολεμική μηχανή!  

Tι αναφέρουν οι Τούρκοι:  

''Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί! Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στο Αιγαίο. Αυτά τα νησιά έχουν παράνομα στρατό, καθώς δεν μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα από τις Συνθήκες!'' 

''Το νησί Καλολίμνος οπλίστηκε και στρατιωτικοποιήθηκε από την Ελλάδα.Υπάρχουν στρατιωτικά ελικοδρόμιο και αστυνομικά τμήματα στο νησί.Τουλάχιστον 20 στρατιώτες είναι σε υπηρεσία στο νησί'', αναφέρουν οι Τούρκοι. 

Ενόχληση Τούρκων για 12 μίλια στο Ιόνιο  
 
Να σημειωθεί ότι αναφορά στις ανακοινώσεις για το Ιόνιο έγινε και στα τουρκικά ΜΜΕ, με την εθνικιστική «Γενί Σαφάκ» να κάνει λόγο για «απόφαση σκάνδαλο», ενώ τη συσχετίζουν και με τη δεδηλωμένη πρόθεση της Αθήνας να ασκήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων και σε άλλες περιοχές.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του τουρκικού Τύπου: 

«Μιλιέτ»: «Η Ελλάδα αυξάνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος» - «Αϊντινλίκ»: «Απόφαση-σκάνδαλο για τα 12 ναυτικά μίλια» - «Γενί Σαφάκ»: «Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα: Αυξάνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο Πέλαγος» - «Ακσάμ»: «Η απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top