0
H είδηση πως στην Ισπανία οι αρχές θα τηρήσουν ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, το οποίο θα μοιράζονται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καταδεικνύει τον δυστοπικό δρόμο που ετοιμάζει η υγειονομική δικτατορία, η οποία θα συσταθεί από πρόθυμα κράτη που εργαλειοποιούν στο έπακρο την πανδημική κρίση (και όλες τις πανδημικές ή οικολογικές κρίσεις του μέλλοντος), για να φέρουν εις πέρας τη νεοταξική ατζέντα τους.

Ενώ η είδηση αυτή για το μητρώο «αρνητών» της Ισπανίας, αντιμετωπίστηκε με μια προσποιητή έκπληξη από τα εγχώρια μέσα, η κυβέρνηση  -όπως δηλώνουν τα στελέχη της- σκοπεύει να παρέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους κάνουν το εμβόλιο, το οποίο θα καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ.

Δηλαδή – με απλά λόγια – στην Ισπανία θα τηρηθεί μητρώο με τους πολίτες που δεν θα εμβολιαστούν και στην Ελλάδα θα τηρηθεί μητρώο με τους πολίτες που θα εμβολιαστούν. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όσοι δεν θα βρίσκονται καταχωρημένοι μέσα στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ, θα σημαίνει πως δεν θα έχουν εμβολιαστεί, άρα ουδεμία διαφορά θα υπάρχει στην Ελλάδα, από το τεράστιο υγειονομικό φακέλωμα που προανήγγειλαν στην Ισπανία.

Μήπως σκοπεύουν να φτιάξουν και μητρώα… πολιτικών φρονημάτων, μητρώα θρησκευτικών πεποιθήσεων, μητρώα… αγανακτισμένων και μητρώα διαδηλωτών, για να δέσει καλύτερα το γλυκό;

Ποινικολόγοι και άλλοι ειδικοί τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα και είπαν πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να οδηγηθούμε προς πραγματικότητες που θα υπάρχει πλήρης παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Οι πολιτικοί (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) μπορεί να σπεύδουν να καθησυχάσουν τους πολίτες για την ασφάλεια των υγειονομικών δεδομένων τους , άλλα κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά το πώς αυτός ο δυστοπικός κοινωνικός διαχωρισμός που ετοιμάζεται από τις κυβερνήσεις, θα ενσωματωθεί στην καθημερινότητα χωρίς να στιγματίζονται οι πολίτες που για διάφορους λόγους αρνηθούν να λάβουν το εμβόλιο.

Ήδη παρουσιάζονται ρεπορτάζ στα ΜΜΕ που οι ρεπόρτερ… αναρωτιούνται αν οι «αρνητές» θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μπουν στους κινηματογράφους ή αν θα μπορούν να ταξιδέψουν (όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης).

Αυτό μπορούμε άνετα να το ονομάσουμε και ψυχολογικό εκβιασμό, αν λάβουμε υπόψη πως διανύουμε περίοδο που το κράτος προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν (με νέα καμπάνια εκατομμυρίων προς τα κανάλια).

Και μάλιστα όταν λέγονται τέτοια πράγματα ενώ ακόμα και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν για πόσο καιρό χαρίζουν ανοσία τα εμβόλια ή αν ο εμβολιασμένος θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό (αλλά δεν θα νοσεί) ή αν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία όλες οι μεταλλάξεις του ιού που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.

Αν λοιπόν ετοιμάζουν μια καθημερινότητα που ο πολίτης θα αποδιώχνεται από Μέσα Μεταφοράς, από επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, από εστιατόρια και χώρους διασκέδασης κ.α, τότε για ποια προστασία προσωπικών δεδομένων μιλάμε;

Αν ευαγγελίζονται μια κοινωνία που θα αποτελείται από δύο κοινωνικές τάξεις, δηλαδή τους… παρίες «αρνητές» που θα ζουν ολόκληρη τη ζωή τους κάτω από το βάρος ισόβιων περιοριστικών μέτρων και τα υπάκουα και φρόνιμα «παιδιά» του συστήματος που θα δοξάζουν ό, τι σερβίρει μια κλειστή ομάδα… ειδικών (υπό τις επιταγές της εκάστοτε κυβέρνησης) και θα καλοδέχονται με αλαλαγμούς και χωρίς κανέναν σκεπτικισμό κάθε ταχυ – σκεύασμα των πανίσχυρων φαρμακοβιομηχανιών, με αντάλλαγμα την ελευθερία, την άνεση και την καριέρα τους, τότε ποιος έχει άδικο να μιλά για υγειονομική δικτατορία;

Και πάνω σε αυτό το θέμα είναι που η Εκκλησία καλείται να σταθεί ως άγρυπνος φρουρός απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Με πρόσχημα την πανδημία, τους εμβολιασμούς ,την διάσωση της υγείας και της οικονομίας, ανοίγεται μια νεοταξική κερκόπορτα που αν δεν προσεχτεί, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε όλεθρο.

Σήμερα προαναγγέλλουν μητρώα εμβολιασμών και περιορισμούς για τους «αρνητές», αύριο τα μητρώα -χάριν ευκολίας- θα ενσωματωθούν σε ηλεκτρονικές κάρτες και αργότερα σε βιοεμφυτεύματα.

Έχει τεράστια σημασία το πώς σπέρνουμε στο τώρα, για το πώς θα θερίσουμε στο τότε.

Η «θρησκεία» της επιστήμης που βρίσκεται υπό πολιτική ομηρία (και όχι όλης της επιστήμης γενικώς), για να φέρει εις πέρας τα σκοτεινά σχέδια της, επιχειρεί να θεοποιήσει την υγεία.

Όμως δεν υπάρχει υγεία χωρίς Ελευθερία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top