0
Συναγερμό στην κυβέρνηση και στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό προκάλεσαν οι εικόνες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες πολίτες να συνωστίζονται.

Η μείωση στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους, που δείχνει ότι τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές του Νοεμβρίου αποδίδουν αν και πιο αργά από το αναμενόμενο, μπορεί να ανατραπεί μέσα σε λίγες ημέρες αν εφησυχάσουμε.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εν λόγω εικόνες, αλλά και για την χαλάρωση που μπορεί να υπάρξει στα οικογενειακά τραπέζια ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Καμπανάκι» χτύπησε και ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόσο για το συνωστισμό στις πλατείες όσο και για τα ρεβεγιόν. Όπως τονίζει, αν δεν προσέξουμε θα υπάρξει «έκρηξη» κρουσμάτων, που σημαίνει... πισωγύρισμα.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα οικογενειακά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκεί δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός για το πόσοι πρέπει να είμαστε. Το πρόβλημα εντοπίζεται και στις πλατείες, εκεί που υπάρχει συνωστισμός», αναφέρει στο Newsbomb.gr και προειδοποιεί για αύξηση στις μολύνσεις, «Με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει «έκρηξη» κρουσμάτων. Άλλωστε και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η «έκρηξη» θα εξαρτηθεί από εμάς, αν θα είμαστε προσεκτικοί και μαζεμένοι».

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε τρίτο κύμα της πανδημίας. Για έναν απλό λόγο. Δεν έχει τελειώσει το δεύτερο κύμα ακόμα, βρίσκεται απλά σε ύφεση», προσθέτει, τονίζοντας πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το 2ο κύμα του κορονοϊού που σαρώνει Ευρώπη και Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο.

Πότε θα δούμε «έκρηξη» - Δεν θα τελειώσει το lockdown στις 7 Ιανουαρίου

Αν και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, το Lockdown στην Ελλάδα τελειώνει τυπικά στις 7 Ιανουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

«Τις συνέπειες από τις εικόνες χαλάρωσης, αλλά και από τα ρεβεγιόν θα τις δούμε σε περίπου 15 μέρες. Δηλαδή, περίπου στις 7 Ιανουαρίου θα υπάρξει άνοδος στις μολύνσεις», τονίζει ο καθηγητής.

Αναφορικά με την επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή αυτή θα μπορέσει να έρθει το καλοκαίρι του 2021, όταν θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και θα έχει μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού.

«Το καλοκαίρι του θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Θα επηρεαστεί το εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού;

Αναφορικά με μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορωνοϊός παρουσιάζει μετάλλαξη, αλλά είναι κάτι σύνηθες για τους ιούς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top