0
Όσοι περνούν τα πρωϊνά από την είσοδο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πλάκα, σίγουρα θα έχουν συναντήσει μια σεμνή και χαμογελαστή φυσιογνωμία.

Ο λόγος για τον Τριαντάφυλλο Μαραγγό, τον αστυνομικό που είναι ο φύλακας άγγελος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Πέρα, όμως, από μια ευγενική και ευχάριστη φυσιογνωμία, ο Τριαντάφυλλος είναι και πρωταθλητής του… bodybuilding. Το σμιλεμένο σώμα του απαθανατίζεται στο επετειακό ημερολόγιο που κυκλοφόρησε. Σε αυτό ποζάρει επιδεικνύοντας το καλλίγραμμο κορμί του.

Ποιος είναι ο φύλακας άγγελος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου;

Ο… σύγχρονος Ηρακλής συμπληρώνει 18 χρόνια στη φύλαξη του «στρατηγείου» της Εκκλησίας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης, αλλά και 20 χρόνια από την ημέρα που άρχισε να ασχολείται με το bodybuilding. Με αφορμή αυτό, έβγαλε ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά με φωτογραφίες από τις συμμετοχές του σε σχετικούς διαγωνισμούς.

Στα ενσταντανέ ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός επιδεικνύει πάνω στη σκηνή τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς και τα μυώδη μπράτσα του, τα οποία του χάρισαν αμέτρητους τίτλους, ανάμεσά τους αυτούς του παγκόσμιου πρωταθλητή (το 2002, το 2005 και το 2014) και του Mr Universe 2014 (Ολυμπιάδα του bodybuilding).


Ο άνθρωπος με το αψεγάδιαστο κορμί έχει περάσει τη μισή ζωή του στο γυμναστήριο.

Οπως ο ίδιος είχε δηλώσει πριν από χρόνια στην «Espresso», διατηρεί το πόστο του φρουρού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όμως υπάγεται διοικητικά στην ΕΛ.ΑΣ.

Η σχέση του Τριαντάφυλλου με την εκκλησία και τον Χριστόδουλο

«Είμαι βαθιά θρησκευόμενος, αλλά όχι θρησκόληπτος. Πιστεύω βαθιά και έχω τον Θεό μέσα μου» είχε αναφέρει για τη σχέση του με τα θεία ο γιγαντόσωμος αθλητής του bodybuilding, ενώ είχε πει για όσα έζησε κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο:

«Κάθε φορά που με έβλεπε να έχω αδυνατίσει, μου έκανε την ίδια ερώτηση χαμογελαστός: ‟Πάλι δίαιτα κάνεις, Τριαντάφυλλε; Πάλι για αγώνες ετοιμάζεσαι;”»

Μόνο καλά λόγια έχει να πει και για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

«Ο κ. Ιερώνυμος εκτιμά πολύ και τις δύο ιδιότητές μου. Πολλές φορές, όταν εισέρχεται και εξέρχεται του κτιρίου, με προτρέπει αστειευόμενος σε έναν αγώνα πάλης με έναν στενό συνεργάτη του»!

Ο Τριαντάφυλλος Μαραγγός άρχισε να ασχολείται με το bodybuilding στα 18 του χρόνια, έχοντας ως πρότυπα τους αθλητές του εξωτερικού που έβλεπε. Σε ηλικία 26 χρονών άρχισε διατροφή και προπόνηση επαγγελματικού επιπέδου και, με τη συμπαράσταση του προπονητή του, κατάφερε να ξεχωρίσει σε ελληνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, παίρνοντας τη μία διάκριση μετά την άλλη.

ΠΗΓΗ: Espresso

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top