0
Για το εμβόλιο και το σχέδιο για τους εμβολιασμούς μίλησε στο πλαίσιο της συνέντευξής του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό και την ετοιμότητα για έγκαιρη διανομή των δόσεων του εμβολίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εκτιμά πως μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της Pfizer και εντός 24 ωρών θα είναι διαθέσιμο για διανομή στις ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά υποδομής στην Ελλάδα, και ανακοίνωσε ότι αύριο θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για το θέμα της προετοιμασίας του εμβολιασμού, γιατί -όπως είπε- παρακολουθεί απο κοντά το σχέδιο για τον εμβολιασμό.

“Πρόκειται για την πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που ανέλαβε η χώρα” είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι υπάρχει το επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης, όπου θα εμπλακούν αρκετά υπουργεία και εάν χρειαστεί θα υπάρξει και στήριξη από τις Ένοπλες δυνάμεις, και το σκέλος της επικοινωνιακής εκστρατείας.

Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για καμπάνια αλλά για εκστρατεία, και είπε ότι υπάρχει διακομματική συναίνεση.

“Ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων θέλει να εμβολιαστεί” είπε, και απευθυνόμενος σε αυτούς που δεν αποφάσισαν ακόμη, είπε ότι ο εμβολιασμός είναι για το καλό το δικό τους και της χώρας, και μόνο αν εμβολιαστούμε θα πάρουμε πίσω το έλεγχο των ζωών μας. “Πρέπει να τους πούμε ότι ο εμβολιασμός έχει σώσει εκατομμύρια ζωές από πολλές αρρώστιες που σήμερα δεν υπάρχουν πια, και αυτό είναι κάτι που διαφεύγει της προσοχής μας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού θα συμμετάσχει στον εμβολιασμό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top