0
Τον εναέριο χώρο σε όλο το Ν.Α.Αιγαίο κλείνουν οι Τούρκοι για τις 22 Δεκεμβρίου σε μια ασυνήθιστη κίνηση που διαφέρει από τις μέχρι τώρα NAVTEX μέσω των οποίων δέσμευαν περιοχές  θαλάσσιων εκτάσεων στο Αιγαίο.

Έτσι τώρα ανακοίνωσαν την άσκηση Tiger Claw 2020 μέσω της οποίας όπως αναφέρουν θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις αεράμυνας,  όπου την ευθύνη για την πραγματοποίησή της θα έχει η Διοίκηση Αεράμυνας της τουρκικής Αεροπορίας.  Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον «διεθνή εναέριο χώρο» της περιοχής του Ακσάζ και της Μεσογείου

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα ασκηθούν σε αυτό που θεωρούν αυτές ως «διεθνή» εναέριο χώρο, δηλαδή όχι τα 10 ν.μ. του Εθνικού εναέριου Χώρου αλλά τα 6 ν.μ. που αναγνωρίζουν αυτοί.

Πρόκειται για μια μέγιστη ενέργεια κλιμάκωσης εκ μέρους της Τουρκίας η οποία τώρα μεταθέτει την ένταση στον αέρα.

Το ποια στοιχεία αεράμυνας θα πάρουν μέρος σε αυτή είναι άγνωστο, και έτσι οτιδήποτε για την πιθανή εμπλοκή των S-400 δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, χωρίς όμως και να μπορεί να αποκλειστεί,.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η άσκηση στοχεύει στην εφαρμογή των διαδικασιών και των μεθόδων ελέγχου του εναέριου χώρου των διαδικασιών συντονισμού του τουρκικού συστήματος αεράμυνας  και στην αξιολόγηση νέων τακτικών, τεχνικών και μεθόδων στον τομέα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top