0
Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλέον την άδεια να αναπτύξουν «επαυξημένους στρατιώτες», μετά από τη σχετική γνωμάτευση της Στρατιωτικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (8/12), λαμβάνει υπόψη ιατρικές θεραπείες, προσθετικά και εμφυτεύματα που βελτιώνουν τις «σωματικές, γνωστικές, αντιληπτικές και ψυχολογικές ικανότητες» και θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον εντοπισμό θέσης ή τη συνδεσιμότητα με οπλικά συστήματα και άλλους στρατιώτες.

Άλλες πιθανές παρεμβάσεις που εξετάζονται από την επιτροπή δεοντολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνουν ιατρικές θεραπείες για την πρόληψη του πόνου, του στρες και της κόπωσης και ουσίες που θα βελτίωναν την ψυχική ανθεκτικότητα εάν ένας στρατιώτης κρατήθηκε φυλακισμένος.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να διατηρήσει την «επιχειρησιακή υπεροχή των ενόπλων δυνάμεών της σε ένα δύσκολο στρατηγικό πλαίσιο», ενώ σέβεται τους κανόνες που διέπουν το στρατιωτικό, ανθρωπιστικό δίκαιο και τις «θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας μας.»

Σαν άποτέλεσμα, έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε τροποποίηση που θα επηρεάσει την ικανότητα ενός στρατιώτη να διαχειριστεί τη χρήση βίας ή να επηρεάσει την αίσθηση ανθρωπισμού. Περαιτέρω παραδείγματα απαγορευμένων τροποποιήσεων περιλαμβάνουν γνωστικά εμφυτεύματα που θα επηρέαζαν την άσκηση της ελεύθερης βούλησης ενός στρατιώτη ή αλλαγές που θα επηρέαζαν την επανένταξή τους στην πολιτική ζωή.

Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί δήλωσε ότι παρεμβάσεις, όπως τα εμφυτεύματα δεν αποτελούν επί του παρόντος μέρος στρατιωτικών σχεδίων. «Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς, δεν έχουν όλοι τους ίδιους ενδοιασμούς με εμάς και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο μέλλον», ανέφερε σε δελτίο τύπου.

Ωστόσο, το Κοινοβούλιο άφησε την πόρτα ανοιχτή σε μελλοντικές αλλαγές στην πολιτική.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top