0
Την πλάτη τους στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό γυρίζουν οι Αμερικανοί πολίτες, καθώς σύμφωνα με έρευνα του «The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research», μόνον μισοί Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δεχθούν το εμβόλιο, όταν έρθει η σειρά τους.

Αντίθετα, το ¼ των ενηλίκων δεν είναι βέβαιοι αν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ περίπου άλλο ¼ αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.

Οι κύριες ανησυχίες εκφράζονται για την ασφάλεια των εμβολίων, που πρόσφατα αναπτύσσονται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον 70% του αμερικανικού πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να υπάρξει συλλογική ανοσία. Παρόλα αυτά έντονες είναι και οι επιφυλάξεις των πολιτών.

Πλέον, οι υγειονομικές αρχές καλούνται να πείσουν τους πολίτες να εμπιστευτούν το εμβόλιο.

Ανησυχούν για τις παρενέργειες των εμβολίων

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε περίπου 1.117 Αμερικανούς την περίοδο 3-7 Δεκεμβρίου. Περίπου 3 στους 10 δήλωσαν πολύ ή εξαιρετικά σίγουροι ότι τα εμβόλια θα έχουν δοκιμαστεί σωστά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Περίπου το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι δεν τα εμπιστεύεται και οι υπόλοιποι είναι μοιρασμένοι.

Μεταξύ σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, περίπου 3 στους 10 δεν είναι σίγουροι ότι θα νοσήσουν βαριά από τον κορωνοϊό και το ¼ θεωρεί ότι η επιδημία δεν είναι τόσο σοβαρή όσο λένε.

Περίπου 7 στους 10 από τους πολίτες που δεν θέλουν το εμβόλιο φοβούνται για τις παρενέργειες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top