0
Στα ύψη παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ωστόσο όσο πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων, η ψυχολογία των πολιτών επιβαρύνεται, δεδομένου ότι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα βρισκόμαστε σε lockdown. 

Τα ερωτήματα που αρχίζουν να τίθενται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά γίνονται, ως εκ τούτου, όλο και πιο έντονα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν μαζί με άλλη μία, το πολύ, οικογένεια.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωσή του στο κοινό.

Ο κ. Πέτσας δεν διευκρίνισε ωστόσο με ποιο κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι επιτρεπτές μετακινήσεις στα σπίτια και πώς θα ελέγχεται η μη υπέρβαση του ορίου των 9 ατόμων.

Αναφορικά με τα γενικά μέτρα, από χθες Κυριακή οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top