0
Η προσπάθεια ελέγχου μετάδοσης του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο προσωπικό τους. 

Σε κάποιες περιπτώσεις τίθενται σε πολυήμερη κατάσταση καραντίνας πριν και μετά από τις αποστολές που έχουν να εκτελέσουν. Φυσικά ούτε λόγος για επιπλέον αποζημίωση, αφού εκτός από τον πρωθυπουργικό υπαινιγμός, σχεδόν ένα χρόνο πριν σ' ένα από τα πολλά διαγγέλματα, οι στρατιωτικοί δεν έχουν δει στην πράξη την επιβράβευση τους.

Η καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών Περιφέρειας Αττικής, μέσω της ΠΟΕΣ, ενδεικτική των προβλημάτων:

Από τις 18/12 και μετά επιβάλλεται τεστ και 10ημερη καραντίνα. Μέχρι τις 17/12 ο ιός είναι σε χειμερία νάρκη.

ΠΡΟΣ : Π.Ο.Ε.Σ. Αρ.Πρωτ.: 319 /2020Σκαραμαγκάς 8-12-2020

ΚΟΙΝ : Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.


ΘΕΜΑ : Μέτρα Προστασίας κατά της Μετάδοσης του Κορωνοϊού – Αποζημίωση Προσωπικού

Σας γνωρίζουμε, μετά από ενημέρωση από μέλη της ένωσής μας, ότι, διατάσσεται προληπτικός εγκλεισμός προσωπικού εντός των μονάδων πριν και μετά από αποστολή, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής.

Ήλθε σε εις γνώση μας περίπτωση εγκλεισμού προσωπικού εντός μονάδας για επτά (7) ημέρες προ της έναρξης αποστολής, η οποία αποστολή θα γινόταν μόνο εάν και εφόσον η πορεία των διατασσομένων έβαινε καλώς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας στην μονάδα εισέρχονταν πολιτικό προσωπικό από εταιρεία που είχε αναλάβει σχετικές εργασίες.

Η νέα αυτή ως άνω τακτική θεωρούμε ότι απομειώνει ακόμα περισσότερο τον χρόνο της προσωπικής ζωής των στελεχών, έρχεται δε σε μια περίοδο πλήρους επιβάρυνσής τους , όσον αφορά την ψυχολογική και σωματική αντοχή μετά τις υποχρεώσεις των καλοκαιρινών μηνών, όπου όλοι προέβαλλαν το καθήκον έναντι όλων των άλλων για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας.

Ωστόσο, επειδή οι μονάδες κατά τη διάρκεια της προληπτικής καραντίνας βρίσκονται ελλιμενισμένες στους οικείους ναυστάθμους, το προσωπικό δεν δικαιούται ημερήσια αποζημίωση, παρόλο που η διαταγή εγκλεισμού τους απορρέει από τις ανάγκες και στοχεύει στην ομαλή διεξαγωγή της αποστολής.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας προκειμένου, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί, να αποζημιώνονται τα στελέχη με ποσό ίσο με αυτό της ημερήσιας αποζημίωσης για όσες μέρες βρίσκονται σε αναγκαστικό εγκλεισμό εντός των μονάδων τους, πριν ή μετά την εκτέλεση της αποστολής τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top