0
Με αφορμή την πανδημία εκτυλίσσεται ολόκληρο το σχέδιο των ελίτ για την υποταγή του πολίτη με την κατάργηση των μετρητών και την αντικαταστασή τους από «ψηφιακό χρήμα» το οποίο ελέγχει ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε τράπεζα που θα μπορεί τελικά ακόμη και να «σβήσει» κάποιον όταν θέλει.

Ήταν διαχρονικά ένας από τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων.  Ο ολοκληρωτικός έλεγχος των πολιτών μέσω του ελέγχου της οικονομικής τους ανεξαρτησίας είναι πάντα το  ζητούμενο. Και φυσικά εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να μην … προχωρήσει και αυτή η υπόθεση, όπως προχωρούν και όλες οι σχετικές υπόλοιπες.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την τάση προς την ψηφιοποίηση, με την ελαχιστοποίηση της χρήσης μετρητών, κάνοντας την αλλαγή στην φύση του χρήματος γρηγορότερη, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Καθώς ο κόσμος μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, η φύση του χρήματος, αλλά επίσης των αγαθών και υπηρεσιών αλλα΄ζει γρήγορα σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε έναν άρθρο της σε γαλλικό περιοδικό.
Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ψηφιοποίηση και η τεχνολογική πρόοδος αλλάζουν όλες τις πλευρές της κοινωνίας, επιταχύνοντας την διαδικασία της από-υλοποίησης.
Σημείωσε ότι οι πληρωμές δίχως μετρητά συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς όπως είπε «στην περιοχή του ευρώ, τον τελευταίο χρόνο ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε κατά 8,1% σε 98 δισεκατομμύρια. Σχεδόν μισές από αυτές τις συναλλαγές έγιναν μέσω κάρτας, ακολουθούμενες από τραπεζικές μεταφορές»

Όχι στα κρύπτονομίσματα από τη Λαγκάρντ

Βέβαια η κ. Λαγκάρντ έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρυπτο-νομίσματα που δεν ελέγχονται από τα κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το bitcoin, μιλώντας για ευκαιρίες αλλά και κινδύνους. «Οι χρήστες δεν μπορούν να βασιστούν στα κρυπτο-νομίσματα ως προς το να έχουν σταθερή αξία» τόνισε λέγοντας ότι λόγω της μεταβλητοτητάς τους δεν μπορούν να έχουν όλες τις λειτουργίες του χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι σκοπός των κρυπτο-νομισμάτων είναι ακριβώς η αποφυγή του ελέγχου των οικονομικών συναλλαγών από τα κράτη. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top